Conferentie over medicinale cannabis en hennep komt er aan in Marokko

Voor het eerst wordt er een conferentie over medicinale cannabis en industriële hennep georganiseerd deze maand in Marokko.

0
Marokko cannabis hasj medicinale cannabis industriële hennep
- Advertentie -

Voor het eerst gaat er een internationale conferentie worden georganiseerd in Marokko over medicinale cannabis en industriële hennep aldus bericht over door The North Africa Post.

Eerste conferentie over medicinale cannabis en industriële hennep in Marokko

De conferentie, georganiseerd door Association Marocaine d’utilisation du Cannabis
A.M.C.C, zal plaatsvinden tussen 22 en 24 oktober in het Hilton in Tangier. Deelnemers zijn onder andere verschillende vooraanstaande buitenlandse en Marokkaanse wetenschappers, onderzoekers en vertegenwoordigers van farmaceutische bedrijven.

Op de website schrijven ze, vrij vertaald:

Steeds meer landen decriminaliseren nu het gebruik van cannabis in Afrika, met als laatste Marokko. Marokko is een van de grootste cannabisproducenten ter wereld en levert bijproducten van hoge kwaliteit. Marokko heeft zojuist een wet aangenomen die het therapeutisch gebruik van cannabis toestaat. Cannabis sativa heeft bewezen meer dan 50.000 industriële toepassingen te hebben, waaronder als alternatief voor karton, katoen en voor medicinale doeleinden. Een rapport uit 2019 van Africa Regional Hemp and Cannabis geeft aan dat de bijdrage van Afrika aan de wereldwijde cannabismarkt $ 37,3 miljard bedroeg, wat 11% van de wereldmarkt is.

Het congres zal belanghebbenden uit de industrie samenbrengen om de grootste kansen en uitdagingen voor de legale cannabismarkt te benutten. Het congres bouwt voort op de successen van eerdere evenementen en keert terug met trainingen voor telers, retailers en fabrikanten. Ook zal het zijn educatieve en informatieve aanbod opnieuw uitbreiden.

De conferentie “zal een diepgaande educatieve programmering bevatten over cannabisteelt en bedrijfsvoering, evenals de meest geïnformeerde perspectieven van de industrie op retailbeheer en klantbetrokkenheid. De congresshowroom zal de allernieuwste technologieën, oplossingen en diensten voor professionele cannabistelers en retailbedrijven tonen.”

Vooralsnog gaan ze overigens niet de productie en export van hasj legaliseren in Marokko. Het betreft echt alleen medicinale cannabis en industriële hennep zoals beschreven in de zevendelige cannabis legaliseringswet.