Het cultuur verschil tussen Nederlandse en Engelse cannabis liefhebbers

Rens beschrijft de verschillen in de cannabis cultuur van Nederland en van Engeland, waar cannabis nog altijd is verboden.

0
- Advertentie -

Vanwege het feit dat ik nu al een tijdje in deze cannabisindustrie werkzaam ben, heb ik in de loop der jaren een bescheiden maar fijn netwerk opgebouwd. Door de cup bijvoorbeeld ben ik bevriend geraakt met wat Engelse kerels uit Londen. Een aantal jaar geleden ben ik samen met een andere vriend van mij daar op bezoek geweest, en zijn we ondergedompeld in de Engelse cannabis cultuur. Daar merkte ik toch enkele verschillen, en dat lijkt me leuk om dit eens vanuit mijn perspectief toe te lichten.

Ondergedompeld in de cannabis underground van Londen

Ik merkte al snel bij aankomst, toen ik mijn eerste joint opstak, dat de smaak en voornamelijk de algemene kwaliteit enorm hoger is dan de gemiddelde cannabis in de Nederlandse coffeeshops. Tuurlijk, ik moet niet al te objectief zijn, maar praktisch alle samples die ik kreeg van de lokale liefhebbers waren echt bijzonder goed. Daarnaast werd ik door mijn gastheren naar een underground coffeeshop in het hart van Londen gebracht. Daar kocht ik uit beleefdheid ook nog maar iets, en ook dit was erg aangenaam. Maar door het gebrek van openbare coffeeshops die de monopoly op de verkoop hebben zijn er alleen maar dealers, en je wilt toch wel de beste dealer zijn. Wel moet ik er direct bij zeggen dat de kwaliteit van een aantal thuiskwekers in Nederland net zo top kan zijn.

praktisch alle samples die ik kreeg van de lokale liefhebbers waren echt bijzonder goed

Ondanks dat de politie in Engeland zich niet erg druk meer druk maakt over cannabis, is het toch vele malen strafbaarder dan in Nederland. Daardoor krijg je meer een underground scene dan wanneer het toch een soort van gedoogd is, en je gewoon open en bloot in een coffeeshop je blowtje wilt roken. Daardoor lijkt de netwerk van de cannabis enthousiasten vele malen groter en ook serieuzer. De meeste kennen elkaar, en over het algemeen helpen ze elkaar waar het kan. Dit merk je ook wanneer je kijkt naar sommige Engelse bedrijven in de cannabisindustrie. Ze zijn vaak klein begonnen, maar door steun van hun vrienden en/of andere landgenoten hebben ze toch iets neer weten te zetten. Kijk naar The Plug, Team10Extracts of Lady Sativa Genetics.

Legal, illegal, scheißegal

Ik zal nooit zeggen dat de UK een betere cannabis cultuur heeft dan Nederland, maar je merkt echt een groot verschil.

je merkt echt een groot verschil

Wanneer het semi-legaal is als in Nederland, merk je ook dat er minder cannabis liefhebbers zich echt druk maken over de status van de plant, omdat je blowtje toch wel te kopen is in de coffeeshop. De deuren staan wagenwijd open. In Engeland zitten ze nog dagelijks met de strijd tegen de overheid om de ban op deze bijzondere plant op te heffen. Dus ben je een liefhebber, dan ben je ook vaak direct een medestrijder, en je hebt samen toch een geheim te bewaren.

Een diep respect voor alle kwekers die elke dag strijden voor de plant, en hun passie proberen uit te voeren met heel hun hart. Waar ook ter wereld, het is een bizarre struggle elke dag. En dat zit in beide culturen voorlopig nog wel verankerd. Een prettige week gewenst!