De Beursberichten: hoe staan Aphria en Tilray ervoor een week later?

Aphria (NASDAQ:APHA) en Tilray (NASDAQ:TLRY) zijn er duidelijk nog niet uit.

0
cannabis aandelen beursberichten Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) Aphria (NASDAQ:APHA)
- Advertentie -

Deze week van De Beursberichten kijken we een week nadat de mogelijke fusie tussen Aphria en Tilray bekend werd, wat de gevolgen zijn. In de vorige editie van De Beursberichten keken we ook al naar Aphria (NASDAQ:APHA) en Tilray (NASDAQ:TLRY), enkele dagen na het nieuws van de mogelijke fusie. Inmiddels is er nog geen definitief nieuws, maar we houden het in de gaten want dit zou zomaar het grootste cannabis bedrijf ter wereld vormen.

De Beursberichten: week 52

De kogel is dus nog nog niet door de kerk, maar hoe reageerden de investeerders deze week? Dat gaan we deze week bekijken.

Tilray (NASDAQ:TLRY)

Voor het aandeel van Tilray (NASDAQ:TLRY), dat is ook de naam die het gefuseerde bedrijf zou gaan dragen, had het in ieder geval vorige week een uiterst positieve invloed op de koers. Het had namelijk een stijging van 18% gezien tot $9,33 dollar. Maar inmiddels is het toch wel weer wat gezakt naar $8,89 dollar, oftewel een daling van zo’n 5%.

De beursberichten Tilray (NASDAQ:TLRY)
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over Tilray te lezen.

Aphria (NASDAQ:APHA)

Ook de koers Aphria (NASDAQ:APHA) daalde iets. Vorige week was het aandeel van Aphria nog $8,05 dollar waard. Nu is het nog $7,42 dollar waard. Het aandeel heeft dus zo’n 8% ingeleverd.

De Beursberichten Aphria week 52
Via Google

 

Klik hier om al onze berichtgeving over Aphria te lezen.

Concluderend: Aphria en Tilray zijn er nog niet uit, investeerders geduldig

Aphria (NASDAQ:APHA) en Tilray (NASDAQ:TLRY) zijn er duidelijk nog niet uit (anders hadden ze het al laten weten) en dat lijkt af te lezen uit wat we de beurskoersen zien doen. Die wachten in spanning af. Niet dat groter altijd beter is. Sterker nog, wiet gekweekt op kleine schaal is meestal beter.

Met de feestdagen, verwachten we niet dat het nog dit jaar gaat gebeuren. Het zou uiteraard ook nog kunnen dat de fusie helemaal niet door gaat.