De Beursberichten: goede week op de beurs en toevoeging High Tide

Het was een positieve week op de beurs voor de bedrijven die we volgen in De Beursberichten. En we volgen nu ook High Tide.

0
cannabis aandelen beursberichten Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) Aphria (NASDAQ:APHA)
- Advertentie -

Is het alweer donderdag vandaag? Ja het is weer donderdag vandaag. Dat betekent tijd voor De Beursberichten op deze website. Daarin volgen we zes grote beursgenoteerde cannabis bedrijven waarvan hun aandelen zijn te koop op de NASDAQ of NYSE.

De Beursberichten: week 22

Vorige week zijn we van vier weer naar vijf bedrijven gegaan door de toevoeging van Greenlane (NASDAQ:GNLN) en de fusie van Aphria en Tilray. Deze week (en voortaan) gaan we ook kijken naar High Tide (NASDAQ:HITI) dat ook actief is in Nederland na de overname van Grasscity en sinds deze week op de NASDAQ staat genoteerd.

De andere vier bedrijven zijn Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Tilray (NASDAQ:TLRY), Aurora Cannabis (NASDAQ:ACB) en Cronos Group (NASDAQ:CRON).

Sinds recent zijn de grafieken hieronder interactieve candle stick varianten. Om de volledige grafiek te zien op mobiel, raden we wel aan om de telefoon een kwartslag te draaien.

Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC)

Vorige week was het aandeel van Canopy Growth nog 24,34 dollar waard na een stijging van 6,66%. Een week later is het aandeel eindelijk nog iets gestegen naar 25,58 dollar: een stijging van 6,66%. En dat ondanks het miljardenverlies van Canopy in het afgelopen jaar.

Klik hier om al onze berichtgeving over Canopy Growth te lezen.

Tilray (NASDAQ:TLRY)

Tilray kende vorige week een stijging van zo’n 11% naar 16,67 dollar. Een week verder is het aandeel nog  verder gestegen naar 19,00 dollar: een stijging van zo’n 13,97% op moment van schrijven ten op zichte van vorige week.

Klik hier om al onze berichtgeving over Tilray te lezen.

Aurora Cannabis (NASDAQ:ACB)

Aurora kende vorige week een stijging met 17,26% naar 8,49 dollar per aandeel. Vandaag staat het aandeel op 10,10 dollar en is het daarmee wederom flink met 18,96% gestegen ten op zichte van vorige week.

Klik hier om al onze berichtgeving over Aurora te lezen.

Cronos Group (NASDAQ:CRON)

Vorige week stond het aandeel op 7,77 dollar waard na lichte stijging van 4,72% ten op zichte van de week daar weer voor. Vandaag is het 8,97 dollar waard: weer een stijging van 15,44%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Cronos te lezen.

High Tide (NASDAQ:HITI)

Het aandeel opende op 9,85 dollar per aandeel gisteren maar is inmiddels zo’n 8% gezakt.

Onze plugin die de interactieve koers laat zien kon High Tide nog niet vinden overigens. De verwachting is volgende week van wel.

high tide nasdaq HITI
Via Google

Klik hier om al onze berichtgeving over High Tide te lezen.

Greenlane (NASDAQ:GNLN)

Greenlane stond vorige week nog op 3,69 dollar per aandeel. Vandaag is het 4,02 dollar waard: een stijging van 8,94%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Greenlane te lezen.

Weer groene cijfers

Over het algemeen een positieve week op de beurs dus voor de bedrijven die we volgen. High Tide is nog iets te voorbarig om er iets over te zeggen. Meer daarover volgende week in een nieuwe editie van De Beursberichten.

Cannabis Industrie Awards 2023