De Beursberichten: aandelen blijven dalen in week 24, lichte stijging High Tide

Vrijwel alle bedrijven die we volgen in De Beursberichten, op High Tide na, zagen hun aandeel (verder) dalen in week.

0
cannabis aandelen beursberichten Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) Aphria (NASDAQ:APHA)
- Advertentie -

Het is alweer donderdag vandaag. En dus weer tijd voor De Beursberichten rubriek. Daarin volgen we vijf grote beursgenoteerde cannabis bedrijven waarvan hun aandelen zijn te koop op de NASDAQ, waar tegenwoordig alle beursgenoteerde bedrijven heen gaan of al zijn te vinden.

De Beursberichten: week 24

In De Beursberichten rubriek volgen we in 2023 Village Farms International (NASDAQ:VFF, meerderheidsaandeelhouder van wietexperiment teler Leli Holland), Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Tilray (NASDAQ:TLRY), Aurora Cannabis (NASDAQ:ACB, aandeelhouder in wietexperiment teler The Growery), Greenlane (NASDAQ:GNLN, actief in Nederland na de overname van Conscious Wholesale in 2019) en High Tide (NASDAQ:HITI, actief in Nederland na de overname van Grass City in 2018).

In de eerdere jaren volgden we ook Cronos Group, maar die hebben we laten vallen. De focus in deze rubriek ligt op bedrijven die (deels) actief zijn in Nederland, aangevuld met Canopy Growth en Tilray.

De grafieken hieronder zijn interactieve candle stick varianten. Om de volledige grafiek te zien op mobiel, raden we wel aan om de telefoon een kwartslag te draaien.

Greenlane (NASDAQ:GNLN)

Greenlane stond vorige week op 3,4 dollar per aandeel na een een reverse stock split. Vandaag staat het op 1,97 dollar: een daling van zo’n 42%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Greenlane te lezen.

Tilray (NASDAQ:TLRY)

Tilray was vorige week nog 1,73 dollar waard per aandeel na een stijging van zo’n 3,6%. Een week later is het aandeel gedaald naar 1,64 dollar: een daling van zo’n 5,2%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Tilray te lezen.

High Tide (NASDAQ:HITI)

Vorige week was het aandeel van High Tide 1,25 waard na een daling van zo’n 3,85%. Het aandeel is een week later 1,30 dollar waard: een stijging van zo’n 4%.

Klik hier om al onze berichtgeving over High Tide te lezen.

Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC)

Vorige week was het aandeel van Canopy Growth 0,7227 dollar waard na een daling van zo’n 13,45%. Een week later is het aandeel 0,6678 dollar waard: een daling van zo’n 7,6%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Canopy Growth te lezen.

Village Farms International Inc. (NASDAQ:VFF)

Vorige week was het aandeel van Village Farms 0,7199 dollar per aandeel waard na een stijging van 21,6%. Vandaag is het 0,6312 dollar waard: een daling van 12,32%.

Klik hier om alle berichtgeving over Village Farms te lezen.

Aurora Cannabis (NASDAQ:ACB)

Vorige week was het aandeel van Aurora 0,5360 dollar waard na een daling van zo’n 14,27%. Vandaag is het 0,5395 waard: een stijging van zo’n 0,65%. Daarnaast werd deze week bekend dat Aurora zijn faciliteit in Denemarken gaat sluiten.

Klik hier om al onze berichtgeving over Aurora te lezen.

Aandelen blijven dalen in week 24, lichte stijging High Tide

Vrijwel alle bedrijven die we volgen in De Beursberichten, op High Tide na, zagen hun aandeel (verder) dalen in week.