De Beursberichten: aandeel High Tide, Canopy Growth en Aurora blijft stijgen

De afgelopen twee weken stegen de aandelen al na de aanbeveling tot herindeling van cannabis naar Schedule III in de VS, deze week stegen ze nog verder. Vooral die van Canopy Growth, maar ook High Tide en Aurora stegen flink verder.

0
cannabis aandelen beursberichten Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) Aphria (NASDAQ:APHA)
- Advertentie -

Het is alweer donderdag vandaag. En dus weer tijd voor De Beursberichten rubriek. Daarin volgen we vijf grote beursgenoteerde cannabis bedrijven waarvan hun aandelen zijn te koop op de NASDAQ, waar tegenwoordig alle beursgenoteerde bedrijven heen gaan of al zijn te vinden.

De Beursberichten: week 37

In De Beursberichten rubriek volgen we in 2023 Village Farms International (NASDAQ:VFF, meerderheidsaandeelhouder van wietexperiment teler Leli Holland), Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Tilray (NASDAQ:TLRY), Aurora Cannabis (NASDAQ:ACB, aandeelhouder in wietexperiment teler The Growery), Greenlane (NASDAQ:GNLN, actief in Nederland na de overname van Conscious Wholesale in 2019) en High Tide (NASDAQ:HITI, actief in Nederland na de overname van Grass City in 2018).

In de eerdere jaren volgden we ook Cronos Group, maar die hebben we laten vallen. De focus in deze rubriek ligt op bedrijven die (deels) actief zijn in Nederland, aangevuld met Canopy Growth en Tilray.

De grafieken hieronder zijn interactieve candle stick varianten. Om de volledige grafiek te zien op mobiel, raden we wel aan om de telefoon een kwartslag te draaien.

Tilray (NASDAQ:TLRY)

Tilray was vorige week en de week ervoor nog 2,98 dollar waard: een stijging van zo’n 12,03%. Een week later is het aandeel 2,94 dollar waard: een daling van zo’n 1,34%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Tilray te lezen.

High Tide (NASDAQ:HITI)

Vorige week was het aandeel van High Tide 1,50 waard na een stijging van zo’n 7,91%. Het aandeel is een week later 1,87 dollar waard: een stijging van zo’n 24,67%.

Klik hier om al onze berichtgeving over High Tide te lezen..

Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC)

Vorige week was het aandeel van Canopy Growth 0,8019 dollar waard na een stijging van zo’n 76,28%. Een week later is het aandeel 1,16 dollar waard: een stijging van zo’n 44,66%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Canopy Growth te lezen.

Village Farms International Inc. (NASDAQ:VFF)

Vorige week was het aandeel van Village Farms 0,9039 dollar per aandeel waard na een stijging van zo’n 3,9%. Vandaag is het 0,9410 dollar waard: een stijging van zo’n 4,1%.

Klik hier om alle berichtgeving over Village Farms te lezen.

Greenlane (NASDAQ:GNLN)

Greenlane stond vorige week op 0,9280 dollar per aandeel na een stijging van 14,57%. Vandaag staat het op 0,8300 dollar: een daling van 10,56%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Greenlane te lezen

Aurora Cannabis (NASDAQ:ACB)

Vorige week was het aandeel van Aurora 0,4743 dollar waard na een stijging van zo’n 2,11%. Vandaag is het 0,8000 waard: een stijging van zo’n 68,67%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Aurora te lezen.

Aandelen blijven stijgen na aanbeveling herindeling in VS

De afgelopen twee weken stegen de aandelen al na de aanbeveling tot herindeling van cannabis naar Schedule III in de VS, deze week stegen ze nog verder. Vooral die van Canopy Growth, maar ook High Tide en Aurora stegen flink verder.