De Beursberichten: cannabis aandelen dalen flink in week 40

In week 40 van De Beursberichten valt op dat alle aandelen die we volgen zijn gedaald ten opzichte van vorige week.

0
cannabis aandelen beursberichten Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) Aphria (NASDAQ:APHA)
- Advertentie -

Het is alweer donderdag vandaag. En dus weer tijd voor De Beursberichten rubriek. Daarin volgen we vijf grote beursgenoteerde cannabis bedrijven waarvan hun aandelen zijn te koop op de NASDAQ, waar tegenwoordig alle beursgenoteerde bedrijven heen gaan of al zijn te vinden.

De Beursberichten: week 40

In De Beursberichten rubriek volgen we in 2023 Village Farms International (NASDAQ:VFF, meerderheidsaandeelhouder van wietexperiment teler Leli Holland), Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Tilray (NASDAQ:TLRY), Aurora Cannabis (NASDAQ:ACB, aandeelhouder in wietexperiment teler The Growery), Greenlane (NASDAQ:GNLN, actief in Nederland na de overname van Conscious Wholesale in 2019) en High Tide (NASDAQ:HITI, actief in Nederland na de overname van Grass City in 2018).

In de eerdere jaren volgden we ook Cronos Group, maar die hebben we laten vallen. De focus in deze rubriek ligt op bedrijven die (deels) actief zijn in Nederland, aangevuld met Canopy Growth en Tilray.

De grafieken hieronder zijn interactieve candle stick varianten. Om de volledige grafiek te zien op mobiel, raden we wel aan om de telefoon een kwartslag te draaien.

Tilray (NASDAQ:TLRY)

Tilray was vorige week en de week ervoor nog 2,35 dollar waard: een daling van zo’n 2,83%. Een week later is het aandeel 2,22 dollar waard: een daling van zo’n 5,53%.

Tilray heeft daarnaast zijn verlies in het eerste kwartaal teruggebracht tot $56 miljoen ($77 miljoen Canadese dollars) op een recordomzet van $177 miljoen, aldus het bedrijf in zijn financiële resultaten voor het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2024.

Klik hier om al onze berichtgeving over Tilray te lezen.

High Tide (NASDAQ:HITI)

Vorige week was het aandeel van High Tide 1,86 waard na een stijging van zo’n 0,54%. Het aandeel is een week later 1,6950 dollar waard: een daling van zo’n 8,87%.

Klik hier om al onze berichtgeving over High Tide te lezen..

Village Farms International Inc. (NASDAQ:VFF)

Vorige week was het aandeel van Village Farms 0,8797 dollar per aandeel waard na een daling van zo’n 3,86%. Vandaag is het 0,7698 dollar waard: een daling van zo’n 12,49%.

Klik hier om alle berichtgeving over Village Farms te lezen.

Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC)

Vorige week was het aandeel van Canopy Growth 0,8900 dollar waard na een stijging van zo’n 2,06%. Een week later is het aandeel 0,7528 dollar waard: een daling van zo’n 15,41%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Canopy Growth te lezen.

Greenlane (NASDAQ:GNLN)

Greenlane stond vorige week op 0,7200 dollar per aandeel na een daling van 3,42%. Vandaag staat het op 0,5749 dollar: een daling van 20,15%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Greenlane te lezen.

Aurora Cannabis (NASDAQ:ACB)

Vorige week was het aandeel van Aurora 0,6671 dollar waard. Vandaag is het aandeel 0,5530 dollar waard: een daling van 17,10%.

Daarnaast ontving Aurora deze week een bruto-opbrengst van 38,8 miljoen Canadese dollar ($28,3 miljoen) uit een koopovereenkomst nadat de overtoewijzingsoptie van de underwriters volledig was uitgeoefend.

Klik hier om al onze berichtgeving over Aurora te lezen.

Cannabis aandelen dalen flink in week 40

In week 40 van De Beursberichten valt op dat alle aandelen die we volgen zijn gedaald ten opzichte van vorige week. Vorige was was er nog een bedrijf (Canopy Growth) dat steeg ten opzichte van de week daarvoor, maar deze week daalt ook Canopy Growth.