Democratische senatoren in VS komen deze week met decriminalisatie voorstel

Ondanks de verwachte weerstand van de Republikeinen.

0
Canopy Growth CEO legale cannabis verkoop maine nebraska Amerikaanse verkiezingen cannabis legalisatie amerikaanse congres more act georgia
- Advertentie -

Democraten in de Amerikaanse Senaat zijn van plan om deze week langverwachte wetgeving te introduceren om cannabis te decriminaliseren. Senator Cory Booker, die samen met senaatsleider Charles Schumer en Senator Ron Wyden, bevestigde vorige week de berichten dat ze de Cannabis Administration and Opportunity Act deze week gaan introduceren.

Update, 21 juli:

Cannabis Administration and Opportunity Act die cannabis federaal zou decriminaliseren wordt deze week geïntroduceerd

De Cannabis Administration and Opportunity Act (CAOA) werd eerder al in juli vorig jaar onthuld en is “cruciale wetgeving die eindelijk een einde zal maken aan het federale verbod op cannabis en de overcriminalisering van cannabis op een alomvattende en zinvolle manier zal aanpakken”, zei Schumer in het persbericht. “Ik ben trots op de vooruitgang die is geboekt om dit essentiële wetsvoorstel dichter bij de officiële introductie vóór het augustusreces te brengen, en ik wil de commissievoorzitters bedanken die met ons hebben samengewerkt en zich hebben blijven inzetten om dit probleem aan te pakken.”

“CAOA zal niet alleen cannabis van de federale lijst van gereguleerde stoffen verwijderen, maar ook helpen ons strafrechtsysteem te herstellen, herstelrecht te verzekeren, de volksgezondheid te beschermen en verantwoorde belastingen en regelgeving in te voeren”, zei hij.

In april werd bekend dat de introductie was uitgesteld, maar voor het augustus reces zou worden opgepakt. Daar lijken ze nu dus aan te gaan voldoen.

Democratische senatoren roepen Biden op cannabis te decriminaliseren

Eerder deze maand hebben de Amerikaanse senatoren Elizabeth Warren (D-Mass.), Bernie Sanders (I-Vt.) hun collega’s Kirsten Gillibrand (D-N.Y.), Ed Markey (D-Mass.), Cory Booker (D-N.J.) en Ron Wyden (D-Ore.) verleid tot een ​​brief te sturen aan president Biden, procureur-generaal Merrick Garland, en minister van Volksgezondheid en Human Services (HHS), Xavier Becerra, om gevolg te geven aan eerdere verzoeken aan de regering om haar bevoegdheid te gebruiken om cannabis te herindelen en gratie te verlenen voor niet- gewelddadige cannabisgerelateerde delinquenten.

Ook zei Biden eerder deze week nog op camera dat ‘niemand in de gevangenis moest zitten voor cannabis’ en er een plan in de maak is.