Drie Brabanders vast voor explosie coffeeshop Witte de With in Rotterdam

Drie Brabanders zijn opgepakt voor een explosie bij coffeeshop Witte de With aan de Witte de Withstraat in Rotterdam begin mei.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

De politie heeft de afgelopen weken drie verdachten aangehouden in verband met de explosie bij coffeeshop Witte de With aan de Witte de Withstraat in Rotterdam. Eerder was al een 28-jarige man gearresteerd voor een brandstichting op dezelfde coffeeshop op 13 april. Het onderzoek is nog gaande, en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Explosie op Rotterdamse coffeeshop Witte de With en aanhoudingen

Op de nacht van 30 april op 1 mei vond er rond 4.30 uur een explosie plaats op coffeeshop Witte de With aan de Witte de Withstraat. Gelukkig raakte niemand gewond, maar er was wel materiële schade, waarbij het rolluik voor de deur werd ontzet. Een verdachte wist te ontkomen.

Het opsporingsteam van district Stad heeft de afgelopen tijd onderzoek gedaan naar de achtergronden en betrokkenen bij het incident. Dit leidde tot de aanhouding van drie verdachten. Op 6 juni werd een 20-jarige vrouw gearresteerd in haar woning in Oosterhout. Op 20 juni werden nog twee verdachten aangehouden: een 18-jarige man in zijn woning in Breda en een 29-jarige man uit Breda in een hotel in Gilze. Op vrijdag 23 juni zijn de verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris, die besloot dat ze voor ten minste 14 dagen in bewaring blijven.

Verband met eerdere brandstichting wordt onderzocht

Voorafgaand aan de explosie vond op 13 april een brandstichting plaats op dezelfde coffeeshop.

Gelukkig wisten alerte getuigen erger te voorkomen en blusten ze het vuur kort nadat het was aangestoken. Bij onderzoek ontdekten agenten een jerrycan en zwaar vuurwerk dat niet tot ontploffing was gebracht. Explosievenexperts kwamen ter plaatse om het veilig te verwijderen.

De politie sluit niet uit dat er een verband bestaat tussen de twee incidenten.

Onderzoek gaat door en tips zijn welkom

Hoewel er al verdachten zijn aangehouden, is het onderzoek naar de incidenten van de afgelopen weken nog niet afgerond. De politie zet het onderzoek onverminderd voort en sluit meer aanhoudingen niet uit.

Mocht u informatie hebben die kan helpen bij dit onderzoek, hoe klein deze ook lijkt, dan wordt u vriendelijk verzocht dit te melden. Tips kunnen vertrouwelijk worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of bij het Team Criminele Inlichtingen (TCI) op 088-6617734. Het TCI is gespecialiseerd in het beschermen van informatiebronnen en het inwinnen van geheime informatie.