De Beursberichten: aandelen kelderen in week 26, Canopy op weg naar 0?

Alle bedrijven die we volgen in De Beursberichten zagen hun aandeel kelderen in week 26. Met name Canopy Growth is zorgelijk.

0
cannabis aandelen beursberichten Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Aurora Cannabis (NYSE:ACB), Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) Aphria (NASDAQ:APHA)
- Advertentie -

Het is alweer donderdag vandaag. En dus weer tijd voor De Beursberichten rubriek. Daarin volgen we vijf grote beursgenoteerde cannabis bedrijven waarvan hun aandelen zijn te koop op de NASDAQ, waar tegenwoordig alle beursgenoteerde bedrijven heen gaan of al zijn te vinden.

De Beursberichten: week 26

In De Beursberichten rubriek volgen we in 2023 Village Farms International (NASDAQ:VFF, meerderheidsaandeelhouder van wietexperiment teler Leli Holland), Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC), Tilray (NASDAQ:TLRY), Aurora Cannabis (NASDAQ:ACB, aandeelhouder in wietexperiment teler The Growery), Greenlane (NASDAQ:GNLN, actief in Nederland na de overname van Conscious Wholesale in 2019) en High Tide (NASDAQ:HITI, actief in Nederland na de overname van Grass City in 2018).

In de eerdere jaren volgden we ook Cronos Group, maar die hebben we laten vallen. De focus in deze rubriek ligt op bedrijven die (deels) actief zijn in Nederland, aangevuld met Canopy Growth en Tilray.

De grafieken hieronder zijn interactieve candle stick varianten. Om de volledige grafiek te zien op mobiel, raden we wel aan om de telefoon een kwartslag te draaien.

Tilray (NASDAQ:TLRY)

Tilray was vorige week nog 1,58 dollar waard per aandeel na een daling van zo’n 3,66%. Een week later is het aandeel wederom 1,58 dollar waard.

Klik hier om al onze berichtgeving over Tilray te lezen.

Greenlane (NASDAQ:GNLN)

Greenlane stond vorige week op 2,07 dollar per aandeel na een stijging van zo’n 5,08%. Vandaag staat het op 1,33 dollar: een daling van zo’n 35,75%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Greenlane te lezen.

High Tide (NASDAQ:HITI)

Vorige week was het aandeel van High Tide 1,26 waard na een daling van zo’n 3,08%. Het aandeel is een week later 1,195 dollar waard: een daling van zo’n 5,16%.

Klik hier om al onze berichtgeving over High Tide te lezen.

Village Farms International Inc. (NASDAQ:VFF)

Vorige week was het aandeel van Village Farms 0,6800 dollar per aandeel waard na een stijging van 7,73%. Vandaag is het 0,5899 dollar waard: een daling van 13,25%.

Klik hier om alle berichtgeving over Village Farms te lezen.

Aurora Cannabis (NASDAQ:ACB)

Vorige week was het aandeel van Aurora 0,5621 dollar waard na een stijging van zo’n 4,2%. Vandaag is het 0,5280 waard: een daling van zo’n 6,07%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Aurora te lezen.

Canopy Growth Corporation (NASDAQ:CGC)

Vorige week was het aandeel van Canopy Growth 0,5998 dollar waard na een daling van zo’n 10,2%. Een week later is het aandeel 0,4319 dollar waard: een daling van zo’n 10,2%.

Klik hier om al onze berichtgeving over Canopy Growth te lezen.

Aandelen kelderen in week 26, Canopy op weg naar 0?

Alle bedrijven die we volgen in De Beursberichten zagen hun aandeel kelderen in week 26. Met name Canopy Growth is zorgelijk. Hun accountants KPMG hebben het schip al verlaten en voorspellen dat de koers naar zelfs naar 0 zal gaan.