Productreview: de apocalyps-proof Dynavap vaporizer

Met de jurering van de Highlife Cup 2021, kwam de Dynavap verdamper weer goed van pas. Tijd voor een uitgebreide Dynavap review.

0
dynavap vapcap m 2020 review vaporizer verdamper
- Advertentie -

Ik heb al best een tijdje meerdere versies van de Dynavap vaporizer mogen ontvangen en mogen gebruiken. Maar recentelijk met de jurering van de Highlife Cup 2021, heb ik hem weer tevoorschijn getoverd.

Dynavap VapCap M 2020 review

Ieder jaar komt er wel een nieuwe versie uit van de Dynavap, maar in principe zijn ze allemaal ongeveer hetzelfde. Alhoewel het verbazingwekkend blijft hoeveel ze toch weer iedere keer kunnen verbeteren op de paar centimeters dat de verdamper groot is.

Het model uit de foto’s is de 2020 VapCap M en komt in een 100% recyclebare verpakking, die daarnaast dienst doet als bescherming en makkelijk in je broekzak past.

dynavap vapcap m 2020 review vaporizer verdamper

Om een Dynavap te gebruiken heb je een stormaansteker nodig. Het kan ook met een kaars of gewone aansteker, maar dat duurt allemaal wat langer: ongeveer drie keer zo lang om precies te zijn, namelijk 30 seconden in plaats van 10. Een stormaansteker zit er niet bij, maar misschien heb je die al in huis. Bij VapoShop kan je natuurlijk ook altijd een stormaansteker aan je bestelling toevoegen. 

Dynavap met wiet gebruiken

Voor de DynaVap hoef je je wiet eigenlijk niet fijn te malen. Fijn grinden zorgt er alleen maar voor dat er kleine stukjes wiet door het gaasje kunnen vallen, wat niet prettig is. Ik doe het meestal wel overigens, maar duw het niet aan en zorg dat er een paar millimeter aan lucht zit tussen de wiet en de dop. 

Terwijl je de DynaVap in de vlam houdt, blijf je hem ronddraaien zodat je ieder deel van de dop verwarmt

Daarna plaats je de dop er weer op en houd je de DynaVap met de dop in de vlam van je stormaansteker. Liefst aan de top van de binnenste lichtblauwe vlam: dat is namelijk het warmste punt. Terwijl je de DynaVap in de vlam houdt, blijf je hem ronddraaien zodat je ieder deel van de dop verwarmt. Doe je dit niet dan kunnen er blijvende vlekken ontstaan op je dop en wordt niet alle wiet even goed verhit. Dat ronddraaien wordt nu nog makkelijker gemaakt doordat de groeven aan de zijkant van de 2020 M zijn verbeterd.

Nadat de DynaVap “klikt”, kan je inhaleren en met een vinger de luchtgaten dicht doen of juist open houden. Enige oefening hierin zal je doen inzien wat je het fijnste vindt. Afsluiten van beide gaten zorgt voor een vollere damp, terwijl je zachtere damp zal krijgen als je ze onbedekt laat. Je kan ook een van de twee inhouden voor een wervelstorm achtig effect. De luchtgaten zijn trouwens het vijfde verbeterpunt. Vroeger was er maar één luchtgat. 

dynavap vapcap m 2020 review vaporizer verdamper

Voor instructie filmpjes kan je ook het YouTube kanaal van DynaVap checken.

Met hasjolie of hasj

De DynaVaps zijn vooral te gebruiken met wiet, maar als je wiet is ‘verdampt’ (lees: wanneer die lekkere terpenen die de smaak geven zijn verdampt) kan je er ook wat hasj en/of hasjolie bovenop doen. Dit doe je omdat anders de gaatjes van de DynaVap waardoor je lucht inademt dicht kunnen raken. 

Voordelen:

  • Draagbaarheid
  • Geen batterij opladen
  • Korte opwarmtijd
  • Optie tot kleinere kamer

Nadelen

  • Altijd externe aansteker nodig (ook een voordeel)

Conclusie

Het verbeterde luchtgat komt de ervaring ten goede. De nieuwe groeven, de dop, de kartels van de kamer en de afronding van het mondstuk zijn op hun beurt weer goed voor de gebruiksvriendelijkheid.

Met de recyclebare in plaats van plastic verpakking, scoort de 2020 M een 10 voor duurzaamheid!

De prijs maakt het ook nog steeds een fijn instapmodel, maar een die je altijd mee kan meenemen in tegenstelling tot vele andere verdampers op de markt.

De DynaVap VapCap M 2020 is verkrijgbaar bij VapoShop voor € 79,00.

REVIEW OVERZICHT
Ervaring
9,0
Gebruiksvriendelijkheid
9,0
Duurzaamheid
10
Prijs
8
Vorige artikelLegale cannabis verkoop in Noord-Amerika op 420 met 10% gestegen t.o.v. 2020
Volgende artikelDe Beursberichten: aandelenkoersen Aphria en Tilray in de lift
Mauro Picavet is de oprichter en eindredacteur van cannabisindustrie.nl én hennepindustrie.nl, is mede-oprichter van de Cannabis Industrie Awards en de HomeGrown Cup, Highlife Cup jurylid, beheerde 7 jaar de Engelse cannabis cultuur website thestonedsociety.com, werkte 3 jaar voor Cannabis News Network, en is de secretaris van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod sinds 2016 waarmee hij ook Cannabis Bevrijdingsdag in goede banen hielp leiden. Mauro is sinds 2012 actief in de cannabisindustrie.
dynavap-vaporizer-review-verdamper-vapcap-mDe Dynavap is uitstekend gereedschap voor de beginnelingen die gezonder cannabis willen gebruiken, maar ook voor cannabis veteranen.