Legale cannabis verkoop in Noord-Amerika op 420 met 10% gestegen t.o.v. 2020

De verkoop van cannabis door cannabis winkels in Noord Amerika herstelt zich ondanks de aanhoudende pandemie bericht Cova Software.

0
cannabis verkoop 420 winkels noord-amerika VS verenigde staten canada
- Advertentie -

Volgens Cova Software, het grootste Cannabis Point of Sale (POS) -bedrijf in Noord-Amerika, steeg het detailhandelsverkeer van cannabis met 9,5% en de verkoop steeg met 8,4% op jaarbasis op 4/20. Tijdens piekuren op 20-4 verwerkte Cova 380 cannabistransacties per minuut en behandelde meer dan 180.000 transacties per dag in meer dan 1.200 legale cannabis winkels.

20 april (of 420) is een cannabis feestdag en historisch gezien de grootste verkoopdag van het jaar in de cannabisindustrie. Als we echter kijken naar de afgelopen 3 jaar, viel 4/20 in duidelijk verschillende klimaten. 2019 was een normaal (niet-COVID) jaar waarin legale cannabis winkels in Canada en legale Amerikaanse staten hard hebben gevochten om tegen 20 april open te zijn en om de maximale hoeveelheid voorraad aan te schaffen om aan de stijgende vraag te voldoen. Ze werden beloond met de grootste verkoopdag ooit voor cannabis.

De verkoop van cannabis in de detailhandel herstelt zich ondanks aanhoudende pandemie

Vorig jaar werden in maart alle detailhandelsbedrijven gesloten door COVID, gevolgd door verschillende heropeningen van legale cannabis winkels per staat of provincie in april. Er waren ook beperkingen op de manier waarop cannabiswinkels konden verkopen: via online bestellen en ophalen aan de stoep, alleen bezorging en / of beperkte bezoekers in de apotheek. 20 april 2020 bleek een beter dan gemiddelde dag te zijn, maar behaalde geen verkooprecords.

Op 20 april 2021 was er bij lange na geen terugkeer naar de norm, aangezien sommige gemeenten werden opgesloten voor niet-essentiële reizen, terwijl andere open waren voor zaken, maar met beperkingen van 1,5 meter. Desalniettemin zag de industrie een omzetstijging van 8,4% ten opzichte van 20-4-20, ondanks het feit dat verschillende Amerikaanse kassasystemen crashten te midden van het hogere volume. Dit dwong bijna 2.000 cannabis winkels om klanten uren weg te sturen.

“(…)Al met al was 2021 een geweldige 4/20”

Cova CEO Gary Cohen liet weten in het persbericht: “De voorbereidingen voor 4/20 vorig jaar waren weifelend, aangezien onze industrie net als essentieel werd erkend. Het aanbod van cannabisproducten was overvloedig, maar de vraag was een grote vraagteken. Het bleek dat er een enorme vraag was van consumenten en patiënten, en vanwege COVID stimulus checks in april hadden ze geld te besteden in legale cannabis winkels. Dit jaar was de hulp niet getimed rond 20 april, maar de werkgelegenheid is hoger en de toegang tot winkels gemakkelijker. Al met al was 2021 een geweldige 4/20.”

Op basis van Cova-gegevens is de dagelijkse verkoopstijging op 4/20 ten opzichte van de gemiddelde dagelijkse verkoop in maart: 2019 + 240%, 2020 + 78% en 2021 + 89%.

De gemiddelde factuur per transactie in de VS was $ 76,26 USD, een stijging van 9% ten opzichte van 2020. Voor Canada was de gemiddelde factuur $ 52,48 CAD, een daling van 2% ten opzichte van een jaar eerder. Cannabis winkels in Noord-Amerika zagen dit jaar 9,5% meer verkeer via hun winkel, wat te wijten is aan de grotere vrijheid in april om winkeliers in de VS te bezoeken. In Canada zorgden een toename van COVID-gevallen, achterblijvende vaccins en meer lockdowns door provincies voor uitdagingen voor retailers. Desondanks verwerkten Canadese cannabiswinkels op 4/20 5% meer transacties.

Duizend nieuwe winkels vieren hun eerste 420

Jaar op jaar werden in Noord-Amerika ongeveer 1.000 nieuwe cannabis winkels geopend (+ 20%). In verschillende regio’s is het aantal cannabis winkels en de toegang tot cannabis in de afgelopen 12 maanden enorm uitgebreid, namelijk Ontario, Californië, Oklahoma en Missouri (een nieuwe staat voor medicinale cannabis in 2021). Het betere klimaat dit jaar en de impact van deze markten hebben bijgedragen tot een aanzienlijke stijging van de totale verkoop voor de ‘cannabisvakantie’.