Een natuurlijke pesticide tegen insecten maak je zelf uit blaadjes van rabarber

Wist je dat je van de blaadjes van rabarber vrij eenvoudig je eigen natuurlijke pesticide tegen vervelende insecten kan maken?

0
rabarber natuurlijke pesticide insecticide
Foto door Dieter Weber uit zijn tuin in Kiel, CC BY-SA 3.0, Wikimedia Commons.
- Advertentie -

Even iets anders. Het is op dit moment hoogseizoen voor de verkoop van cannabiszaden en vele mensen kiezen ervoor om buiten hun eigen cannabis te kweken. Maar wist je dat je van de blaadjes van rabarber vrij eenvoudig je eigen natuurlijke pesticide tegen vervelende insecten kan maken? Iets dat ik graag met je deel.

Maak zelf je eigen natuurlijke pesticide tegen insecten uit de bladeren van rabarber

De bladeren van rabarber bevatten namelijk oxaalzuur dat niet alleen je hart kan doen stoppen met kloppen, maar het is ook een geweldig natuurlijk bestrijdingsmiddel tegen bladetende insecten. Ongedierte krijgt het oxaalzuur binnen en stikt of zal de plant in ieder geval met rust laten.

De bladeren snij je er af en moet je in water koken

Om je eigen natuurlijke pesticide uit rabarberblaadjes kan je simpelweg een rabarber met groene bladeren kopen in de supermarkt. De bladeren snij je er af en moet je in water koken met ongeveer een verhouden van 1:3 tussen bladeren en water. Dus voor een kopje rabarberblaadjes gebruik je drie kopje water. Dit laat je een half uur koken en daarna laat je het afkoelen.

Verwijder vervolgens met een zeef alle bladeren uit de pot. Voeg een beetje vloeibaar (biologisch) afwasmiddel toe (een theelepel) en giet de oplossing in een verstuiver. Dat is alles! Maar je kan ook besluiten om het afwasmiddel achterwege te laten als je het niet vertrouwt.

Sproeien kunt u doen halverwege de ochtend of halverwege de middag zodat het niet te snel verdampt. Zo kunt u toch iets tegen die insecten doen op uw buitenplantjes, maar blijft u wel biologisch en organisch bezig!