Eerste lokaal geproduceerde medicinale wiet Denemarken goedgekeurd

Voor het eerst is er lokaal geproduceerde medicinale cannabis in Denemarken goedgekeurd voor de Denen zelf om te consumeren.

0
Denemarken medicinale cannabis
- Advertentie -

Vorige week werd bekend dat voor het eerst lokaal geproduceerde medicinale cannabis in Denemarken is goedgekeurd voor de binnenlandse markt. Dat maakte Little Green Pharma bekend in een persbericht.

Billinol LGP wordt de eerste lokaal geproduceerde medicinale cannabis in Denemarken

Little Green Pharma Ltd (LGP) heeft een productregistratie gekregen van het Deense Geneesmiddelenbureau voor zijn ‘Billinol LGP’ cannabisbloemen. Billinol LGP is het eerste lokaal geproduceerde cannabisgeneesmiddel in Denemarken dat productregistratie heeft ontvangen en zal worden gekweekt en geproduceerd in de vestiging in Denemarken van LGP, waarbij LGP verwacht zijn eerste producten voor het einde van het kalenderjaar aan patiënten te kunnen distribueren.

eerste lokaal geproduceerde cannabisgeneesmiddel in Denemarken dat productregistratie heeft ontvangen

De goedkeuring ​​vertegenwoordigt het hoogtepunt van een aanvraagproces van 2,5 jaar, waarbij Billinol LGP het eerste lokaal geproduceerde cannabisgeneesmiddel in Denemarken is dat productregistratie heeft ontvangen schrijven ze in het persbericht.

Billinol LGP zal worden gekweekt en geproduceerd in de vestiging in Denemarken van LGP, waarbij de Groep verwacht haar eerste producten voor het einde van het kalenderjaar aan patiënten te kunnen distribueren. Momenteel is Bedrocan de enige andere fabrikant van medicinale cannabis die cannabisbloemen levert aan Denemarken, en er zijn geen andere op cannabis gebaseerde medicijnen beschikbaar dan Sativex, Epidiolex en samengestelde formuleringen.

Momenteel is Bedrocan de enige andere fabrikant van medicinale cannabis die cannabisbloemen levert aan Denemarken

De registratie sluit aan bij de zeer succesvolle strategie van LGP om als eerste op de markt te komen in belangrijke gebieden, waardoor het snel een merkreputatie kan opbouwen voor kwaliteitsproducten en -service bij nieuwe marktdeelnemers. LGP heeft deze strategie eerder met succes toegepast in Australië en Frankrijk en verwacht deze in de toekomst in Polen en nu ook in Denemarken te herhalen. Op grond van haar registratie heeft LGP het recht om Billinol LGP in Denemarken op dezelfde manier te promoten als andere geregistreerde geneesmiddelen.

Billinol LGP wordt verkocht in alubag zakjes van 5 gram. Gebaseerd op de huidige openbaar beschikbare gegevens, worden in Denemarken doorgaans tussen DKK 140 – 160 (tussen de 18 en 22 euro per gram).

De registratie geeft de LGP ook aanzienlijke toegang tot de 27 miljoen mensen die in de Scandinavische regio wonen. Op grond van overeenkomsten voor wederzijdse erkenning met Zweden, Noorwegen en Finland, en via direct voorschrift door Deense voorschrijvers, hebben patiënten die medicinale cannabis uit deze landen hebben voorgeschreven, toegang tot geregistreerde Deense cannabisgeneesmiddelen die worden geleverd door Deense distributeurs.

Alfredo Pascual, VP van Investment Analysis van het moederbedrijf SEED Innovations Limited, merkte op in het persbericht: “Ik ben verheugd deze recente aankondiging van LGP te zien. Ik geloof dat dit een significante symbolische waarde heeft die ‘gemaakt in Denemarken’ is, omdat het de eerste Deense bloem is die beschikbaar is voor patiënten in Denemarken, dat de toegang verruimt en bewijst dat het lokale programma voor medicinale cannabis niet alleen werkt voor de export, maar ook voor het binnenland. De registratie past in de succesvolle strategie van LGP om als eerste op de markt te komen in belangrijke gebieden, waardoor het snel een merkreputatie kan opbouwen voor kwaliteitsproducten en service met nieuwe marktpartijen.”