Gemeente Arnhem verwacht in juni 2024 te kunnen starten met wietexperiment

Een woordvoerder van de gemeente heeft Omroep Gelderland laten weten te verwachten dat het wietexperiment in Arnhem in juni 2024 zal starten.

0
aanmelden wietproef wietexperiment etten-leur project c grow solutions experiment gesloten coffeeshopketen drachten
- Advertentie -

Afgelopen vrijdag 15 december is de aanloopfase van het Experiment gesloten coffeeshopketen gestart in Breda en Tilburg. Maar hoe zit het met de andere gemeenten? Omroep Gelderland berichtte vrijdag dat ze in Arnhem verwachten te kunnen starten in juni 2024.

Arnhem verwacht in juni 2024 te starten met de wietproef, Nijmegen ‘in de loop van komend jaar’

Een woordvoerder van de gemeente heeft namelijk aan Omroep Gelderland laten weten te verwachten dat het wietexperiment in Arnhem in juni 2024 zal starten

Terwijl een woordvoerder van de gemeente Nijmegen aan Omroep Gelderland liet weten geen concrete datum te noemen, alleen ‘in de loop van komend jaar’.

“Het moet de achterdeurproblematiek aanpakken en volksgezondheid verbeteren”

De burgemeester van Arnhem, Ahmed Marcouch, liet eerder weten over de wietproef: “Het moet de achterdeurproblematiek aanpakken en volksgezondheid verbeteren.”

Terwijl de burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls eerder liet weten: “Het merendeel van de cannabis die in Nederland wordt geproduceerd, gaat namelijk naar het buitenland. Het buitenland doet niet mee, dus er is geen enkele reden waarom die criminelen nu kauwgomballen gaan telen.”

Grote onzin dus van Bruls over de export, dat in 2021 met de grond gelijk werd gemaakt door Buro Jansen & Janssen in hun onderzoek ‘Integraal Appel, Nepwetenschap van Tilburg University‘. Op de aannames van Tilburg University is namelijk de exportmythe onstaan.

De exportmythe is daarnaast al lang en breed door het NRC in 2015 uitgemeten als onwaar: de feiten zijn geheel naar wens.

Hoe zit het ook weer precies met de tijdlijn?

In september werd door de overheid een update van de tijdlijn gepresenteerd.

Daarbij is aangegeven dat de aanloopfase in Breda en Tilburg maximaal zes maanden duurt.

Als je gaat tellen, kom je inderdaad uit in juni dat de andere gemeenten ook gaan meedoen.

tijdlijn-experiment-gesloten-coffeeshopketen-9-augustus-2023
Bron: rijksoverheid.nl