Overheid publiceert wederom update tijdlijn Experiment gesloten coffeeshopketen

Grootste verschil met de eerder gepubliceerde tijdlijnen is dat er nu daadwerkelijk een datum voor de start is toegevoegd: 15 december 2023.

0
tijdlijn-experiment-gesloten-coffeeshopketen-9-augustus-2023
Bron: rijksoverheid.nl
- Advertentie -

De overheid heeft eerder deze maand wederom een update gepubliceerd van de tijdlijn van het Experiment gesloten coffeeshopketen, die hierboven te zien is.

Update, 28 mei 2024: Overheid publiceert update tijdlijn wietexperiment met start overgangsfase op 17 juni

Wat zijn de verschillen met de eerder dit jaar gepubliceerde tijdlijn?

Grootste verschil met de eerder gepubliceerde tijdlijnen is dat er nu daadwerkelijk een datum voor de start is toegevoegd: 15 december 2023.

Ook is aan de tijdlijn gewijzigd: ‘Naar verwachting eerste kwartaal 2024. Startmoment is afhankelijk van voortgang telers’ naar ‘Overgangsfase start niet eerder dan het einde van het eerste kwartaal van 2024. Het startmoment is afhankelijk van de voortgang van de telers’.

Opvallend is verder dat ‘Kabinetsstandpunt naar Eerste en Tweede Kamer in 2024’ is komen te vervallen, maar dat is logisch ook want het kabinet is immers sindsdien gevallen.

Laatste update van de tijdlijn was in april eerder dit jaar

In april eerder dit jaar heeft de overheid namelijk ook al een update gepresenteerd van de tijdlijn van het wietexperiment, zoals hieronder is te zien.

tijdlijn wietexperiment met aanloopfase experiment gesloten coffeeshopketen
Bron: Rijksoverheid

Eerdere tijdlijn wietexperiment in maart 2022

Dat was niet de eerste tijdlijn, voor de goede orde is hieronder de wietproef tijdlijn te zien die in maart 2022 werd gepubliceerd.

tijdlijn experiment gesloten coffeeshopketen wietexperiment uitgesteld 2023
De tijdlijn van het experiment gesloten coffeeshopketen zoals inbegrepen bij de kamerbrief (oud, 2022)