Inspectie Justitie en Veiligheid publiceert werkprogramma tijdens wietexperiment

In haar werkprogramma voor 2024 heeft de Inspectie Justitie en Veiligheid het ook over het Experiment gesloten coffeeshopketen.

0
coffeeshoptoerisme rijvaardigheid cbd thc speekseltest ict-problemen wietexperiment wietproef
- Advertentie -

De Inspectie Justitie en Veiligheid heeft eerder deze week haar zogenaamde ‘werkprogramma’ gepubliceerd voor 2024, met daarin ook aandacht voor het Experiment gesloten coffeeshopketen.

Inspectie Justitie en Veiligheid over werkzaamheden tijdens wietexperiment

Zo schrijven ze in het nieuwsbericht van 18 september:

In 2024 zal het experiment gesloten coffeeshopketen landelijk worden uitgerold. De Inspectie JenV ziet daarbij toe op deelnemende wiettelers en coffeeshops. Legaal geteelde wiet mag niet via het illegale circuit verkocht worden en omgekeerd. De Inspectie JenV zet hierbij in op samenwerking met andere toezichthouders, zoals gemeenten.

In het werkprogramma (pagina 8) zelf gaan ze er (iets) dieper op in:

In 2024 zal het Experiment Gesloten Coffeeshopketen landelijk van start gaan. Naast de telers die al enige tijd cannabis aan het produceren zijn, zullen volgend jaar de coffeeshops in 10 gemeenten deze cannabis gaan verkopen. Het is daarmee het eerste jaar dat de Inspectie volledig toezicht zal houden. Het jaar 2024 zal daarom in het teken staan van de doorontwikkeling van dit toezicht. Daarnaast investeert de Inspectie verder in de samenwerking met andere toezichthouders, zoals de gemeenten, onder andere door de kennis- en informatiedeling verder te professionaliseren.

Toezicht van de Inspectie Justitie en Veiligheid op de gesloten coffeeshopketen sinds mei operationeel

De Inspectie Justitie en Veiligheid maakte eerder dit jaar al bekend dat het haar toezicht voor het Experiment gesloten coffeeshopketen volledig operationeel had gemaakt. Dat bleek uit het jaaroverzicht (pagina 8) van de dienst Inspectie Justitie en Veiligheid (JenV).