Wietproef aspirant heeft zich gemeld in gemeente Duiven

Burgemeester Huub Hieltjes (VVD) van gemeente Duiven over aanvraag door wietproef aspirant: "We hoeven ons geen zorgen te maken".

0
legalisering milieu cannabis cannabis petitie bonaire cannabis industrie luchtwaliteit legalisatie van cannabis JA21 Project C
- Advertentie -

Langzaam maar zeker komen de gemeenten stuk voor stuk naar buiten met nieuws dat een wietproef aspirant ze heeft genoemd in een aanvraag. Vandaag de gemeente Duiven, die het wel zien zitten.

Burgemeester Huub Hieltjes (VVD) van gemeente Duiven: we hoeven ons geen zorgen te maken

De gemeente Duiven ligt net buiten de gemeente Arnhem. Arnhem is een van de 10 gemeenten waar het wietexperiment moet gaan plaatsvinden. De gemeente Duiven ziet een kwekerij in de gemeente wel zitten, mits de aspirant natuurlijk de selectie van de overheid doorstaat. Burgemeester Huub Hieltjes (VVD) liet weten aan De Gelderlander: “Als deze persoon groen licht krijgt, houden wij uiteraard een oogje in het zeil. Maar het zijn professionele partijen, we hoeven ons geen zorgen te maken.”

“(…)het zijn professionele partijen, we hoeven ons geen zorgen te maken”

Ook de SP, D66 en Groenlinks spreken zich positief uit over de komst van een mogelijke kwekerij naar hun gemeente, maar dat is niet heel verassend.

In tegenstelling tot onze eerdere berichtgeving over de gemeente Smallingerland, zijn ze bij de gemeente Duiven wel zo slim om niet het bedrijf en het adres te melden: dat is ook niet de bedoeling. We zagen het de Leeuwarder Courant en de gemeente Smallingerland wel doen met naam en toenaam bij twee aspiranten in Drachten. Dat leek ons wat te ver gaan hierin namelijk.

Twee wietproef documenten gepubliceerd deze maand

Eerder werd al bekend dat 8 van de 149 aanvragen in Breda waren ingediend. Verder werden er ook in de afgelopen maand twee interessante documenten gepubliceerd door de NVWA en de Rijksoverheid over het wietexperiment. In die van de NVWA werd meer duidelijk over de rol van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit NVWA in het aanstaande wietexperiment. De rijksoverheid publiceerde een ‘spelregels experiment gesloten cofeeshopketen’ document. Het zou goed kunnen dat de aanleiding hiervoor het item was dat door het NOS journaal van acht uur was gebracht afgelopen zondag 22 november en het bijgehorende artikel.