Gweedo over zijn bezoek aan de cannabisbeurs Spannabis 2024 in Barcelona

Gweedo doet in deze nieuwe column verslag over zijn bezoek aan de cannabisbeurs Spannabis 2024 in Barcelona.

0
Spannabis Barcelona 2024 Gweedo
Foto: Gweedo
- Advertentie -

In tegenstelling tot de vorige keer verliep de heenreis nu een stuk beter en zonder vertragingen. Zo arriveerde ik netjes op de aangegeven tijd op Barcelona Airport. Snel een kaartje kopen voor de metro en op naar het hotel om in te checken. Pakweg een uurtje na de landing liep ik de deur van Cannabis Social Club The Backyard binnen. Ik was er vorig jaar al geweest, stond er nog in het systeem en kon zo doorlopen!

Gweedo jureert de Dab-A-Doo cup

Vooraf van alles plannen tijdens de Spannabis week vind ik een slecht idee, er is zoveel te doen overal en ik zie wel hoe het gaat en wie ik tegenkom. Het enige buiten de beurs dat ik wel gepland had was de Dab-A-Doo Cup.

Deze werd gehouden in de mooie en gezellige club Mr. Tau. Vier categorieën, Dry-shift, Ice-O-Lator, Concentrate en Rosin, met in totaal veertig samples. Dus, werk aan de winkel! Het was er erg druk en er waren veel bekenden. Ik zat aan de tafel waar Mila ook plaats nam. Iedereen hing om haar heen en ik dacht ik zeg later wel gedag.

Inmiddels druk in de weer met mijn samples voel ik opeens twee armen om me heen en hoor de warme stem van Mila tegen me zeggen: wat fijn om je te zien. En dat was geheel wederzijds!

Infused dinner jureren en de Munch ‘n Roll Baked samples

Veel edibles deze keer, van “Holy” Fudge tot geweldige Rosin Delights. Na het inchecken voor vertrek vanuit Nederland kreeg ik een bericht. Of ik een infused dinner wilde jureren?

Zo zie je maar, plan niet te veel van tevoren. Op de dag van het diner werd ik opgehaald en naar een luxe villa aan de kust gebracht. Een erg leuk optrekje moet ik wel zeggen. Grote woonkamer met een prachtig gedekte tafel met uitzicht op de open keuken, waar vijf koks het ene na het andere wonderbaarlijke gerecht creëerden. Dit was niet zomaar een diner maar serieuze high cuisine!

Bij elke gang, en het waren er zeven, zat er een drankje bij dat infused was. Samen met een potje rosin van een gelijk terpenenprofiel waarmee de infusie van de desbetreffende gang was gedaan. Voor de rosin ontving iedere gast een persoonlijke Puffco Peak.

Dankzij een Duitse vriend had ik ook de mogelijkheid om de Munch ‘n Roll Baked samples te mogen beoordelen, nog meer edibles dus.

Spannabis dag één

Diverse uitnodigingen en overal bekenden, ging ik de hele week van club naar club, van event naar event en voor ik er erg in had was het al vrijdag en dag één van de beurs. Met de metro richting Fira Cornellà, bij aankomst keek ik om mij heen en zag een enorme stoet van mensen die richting het terrein trokken. Een gelukkige gedachte kwam in mij op: We are all stoners! Security check oké en ik was binnen.

Spannabis 2024 drukte Gweedo
Foto: Gweedo

Ik vond de drukte nog wel meevallen, maar na mijn eerste oriënterende ronde door hal één (van vier) was het alweer goed druk en dat nam alleen maar toe naarmate de dag vorderde. Buiten op het grasveldje was het goed vertoeven, want het leek wel of de hele Nederlandse delegatie zich daar verzamelde en het was er erg gezellig zo even onder elkaar.

Ik heb de rest van de dag nog gekeken wat er verder op de beurs stond en enkele contacten bezocht, maar wat een drukte! In de avond door naar het volgende event dat plaatsvond in de club van Sensi Seeds. Dit keer reed ik met een vriend mee met de auto. Slecht idee, niet het autorijden zelf, maar vind maar eens een parkeerplaats in het centrum van Barcelona.

Spannabis dag twee

Zaterdag, de tweede dag van de beurs met in de avond een etentje met Seedstockers op het programma. Ik kwam aan op het terrein en het was er nog drukker dan de vorige dag.

Vegan eten op Spannabis 2024
Foto: Gweedo

Omdat ik tijd en locatie voor de avond nodig had, ben ik gelijk doorgelopen naar de Seedstockers stand. Voor degenen die het niet weten, ik doe de Nederlandse vertalingen voor hun site. Daarom altijd leuk om op dit soort evenementen weer even de gezichten te zien van de mensen waar je door het jaar heen alleen maar via mail mee communiceert.

Omdat het zo druk was, ben ik de hele dag op hun stand gebleven. Het is leuk om op Spannabis rond te lopen en anderen te ontmoeten, maar als je bij zo’n stand zit hoef je niet rond te lopen en komen de mensen vanzelf langs. Leuke ervaring!

Het etentje was een bedrijfsuitje en iedereen die iets met het bedrijf te maken heeft was door de CEO uitgenodigd. In een mooi Spaans restaurant zaten we met een mannetje of 60 gezellig bij elkaar en werden er heerlijke tapas geserveerd. Het duurde dan ook niet lang voordat de Puffco weer boven tafel kwam.

Spannabis dag drie

Ik had mijn inkopen al gedaan, de dingen gezien die ik wilde zien en de contacten gelegd die ik wilde. Dus ging ik op de derde dag op zoek naar de autoflower zaden voor mijn schoonouders en hun vrienden. Die kleine plantjes vinden ze leuk, zeggen ze. Laat ze maar kweken denk ik dan en heb ze dan ook flink wat pakjes bezorgd.

Nog op het laatste moment een nieuwe Riptip gescoord en even bij Evert (de Verdamper) langs. Ik sta bij zijn stand en er komen twee guys van begin twintig langs, ze herkennen mij en we raken in gesprek.

Ik zei dat ik het grappig vond deze Nederlanders tegen te komen bij deze Nederlandse legende. Met vraagtekens in hun ogen keken ze me aan en een van hen vroeg of ik het had over die “bong” daar op tafel. Want die hadden ze wel al eens in de shoppa gezien.<

Ik zei nee, ik heb het over die meneer erachter. De uitvinder van die bong. Ook de jeugd nog wat bijgebracht.

Hou het groen!

Gweedo