Historisch: staat Californië gaat eigen cannabis competitie organiseren in 2022

Voor het eerst in de wereld gaat een overheidsinstantie een cannabis competitie organiseren in Californië tijdens de California State Fair waar ook wijn, kaas, olijfolie en ambachtelijk bier hun opwachting maken.

0
californie cannabis competitie awards state fair competitie
Via Facebook
- Advertentie -

Opvallend nieuws uit Californië deze week waar iets historisch is aangekondigd. Voor het eerst in de wereld gaat er namelijk een overheidsinstantie een cannabis competitie, een cannabis cup, organiseren: de CA State Fair Cannabis Competition.

Cannabis competitie op de California State Fair

Op de bijbehorende website valt te lezen:

Om de rijke landbouwgeschiedenis van Californië te vieren, neemt cannabis deel aan het officiële California State Fair-rooster van felbegeerde jaarlijkse wedstrijden, waaronder wijn, kaas, olijfolie en ambachtelijk bier.

Deze prijzen zijn gebaseerd op objectieve wetenschap, waaronder de concentratie van cannabinoïden en terpenen, getest en gecertificeerd door SC Labs, en eren de innovatie, het vakmanschap en het leiderschap van de Californische kwekers.

De California State Fair wordt elk jaar in juli gehouden in Cal Expo in Sacramento, Californië. Het 17-daagse evenement trekt jaarlijks meer dan 750.000 bezoekers en toont de landbouw, cultuur en diversiteit van Californië.

In juli 2022 wordt de 166-jarige traditie van felbegeerde prijsuitreikingen, een geliefd carnaval, liveconcerten, culinaire hoogstandjes en ander familieplezier gevierd.

Als een van de grootste en meest succesvolle staatsbeurzen wordt de California State Fair erkend als een leider op het gebied van programmeerinnovatie en kwaliteitsentertainment.

Groot teken van de normalisering van cannabis

De aankondiging is een grote overwinning voor de cannabisindustrie en de cannabis cultuur, wat een teken is van de normalisering van cannabis. Niet meer op een achteraf veldje, maar gewoon georganiseerd door de staat Californië voor 750.000 man waar het net als wijn, kaas, bier en olijfolie gewoon wordt behandeld zoals het hoort: een ambacht.

Je kan het vergelijken met als de provincie Noord-Brabant (of een andere provincie) een oogstfestival zou organiseren waar naast het eten en drinken, ook de wiet een plekje zou hebben net zoals andere ambachten.