Aurora Cannabis (NASDAQ:ACB) ontslaat 8% van de werknemers

Aurora gaat een kwekerij sluiten in Alberta, Canada.

0
Aurora Nordic Denemarken Frankrijk experiment medicinale cannabis
Medicinale cannabis van Aurora Nordic in Denemarken, waar de wiet voor het experiment in Frankrijk is gekweekt. Foto via Aurora.
- Advertentie -

De Canadese Licensed Producer Aurora Cannabis, op de NASDAQ te vinden onder ticker ACB, maakte eerder deze week bekend dat het een kwekerij in Edmonton, Alberta, zal sluiten (niet de kwekerij overigens op de foto hierboven). Met de sluiting gaat het ontslag gepaard van 8% van de werknemers.

Aurora sluit kwekerij in Canada en ontslaat 8% van de werknemers

Het gaat al langer niet echt lekker met Aurora. Het bedrijf liet deze week weten dat de medicinale cannabis distributie van de Aurora Polaris-faciliteit die wordt gesloten, zal verhuizen naar een aangrenzende fabriek genaamd Aurora Sky, terwijl de productie zal verhuizen naar de Aurora River-fabriek in Ontario.

Op de beurs gaat het al langer niet lekker. Nadat dit nieuws bekend werd, daalden de aandelen verder zoals gisteren al was te lezen in De Beursberichten. De aandelen zijn meer dan 67 procent gedaald ten opzichte van het recente hoogtepunt in februari, en daalt daarmee sneller dan andere beursgenoteerde cannabisbedrijven die vrijwel allemaal dalende zijn. Analisten hebben bezwaar gemaakt tegen de kaspositie van Aurora, het afnemende recreatief marktaandeel in Canada en de langzame vooruitgang op de Amerikaanse CBD-markt.

Een woordvoerder van Aurora heeft het exacte aantal werknemers niet bekendgemaakt dat getroffen is door de sluiting van de Aurora Polaris-faciliteit in Edmonton, die dinsdagmiddag door het bedrijf werd aangekondigd. De woordvoerder zei aanvankelijk dat de verhuizing ongeveer 12 procent van het wereldwijde personeelsbestand van het bedrijf treft, en vertelde later Yahoo Finance Canada dat het cijfer ongeveer acht procent is.

“(…)nodige stappen om onze kernactiviteiten te versterken om aan de huidige en toekomstige vraag te voldoen”

“Terwijl we door de veranderingen werken, hebben we kansen geïdentificeerd om talent binnen onze organisatie te verplaatsen en de impact zal ongeveer 8% van ons wereldwijde personeelsbestand zijn,” liet het bedrijf weten aan Yahoo Finance. “We streven ernaar een slankere, wendbare organisatie te zijn die gelijke tred houdt met onze concurrentie en op weg is naar winstgevendheid”, vertelde een woordvoerder aan Yahoo Finance Canada in een verklaring per e-mail. “Na zorgvuldige evaluatie en grondige overweging nemen we de nodige stappen om onze kernactiviteiten te versterken om aan de huidige en toekomstige vraag te voldoen.”

Successen en tegenslagen

Toch kende het bedrijf ook successen, alhoewel die niet echt direct iets opleveren. Zo stuurde het succesvol medicinale cannabis naar Frankrijk voor een experiment met 3000 patiënten, maar dat moesten ze wel gratis aanleveren van de Franse overheid. Wel verlengden ze een contract met het Verenigd Koninkrijk voor de levering van medicinale cannabis.

Aan de andere kant verloor het een rechtszaak in verband met deelname aan het wietexperiment en ontsloeg het vorig jaar al meerdere mensen bij de sluiting van Europese vestigingen.