Ministerraad besluit dat Amsterdam-Oost mag deelnemen aan wietproef

De ministerraad is afgelopen vrijdag akkoord gegaan met deelname van stadsdeel Amsterdam-Oost aan het wietexperiment.

0
aanmelding wietproef wietexperiment experiment gesloten coffeeshopketen assortiment jef martens analyse wietproef loting project c
- Advertentie -

Tijdens de ministerraad van afgelopen vrijdag is besloten dat stadsdeel Amsterdam-Oost als elfde gemeente mag deelnemen aan het Experiment gesloten coffeeshopketen. Daarvoor moet het besluit nog wel met een meerderheid worden aangenomen in de Tweede Kamer en vervolgens ook in de Eerste Kamer.

Ministerraad akkoord met deelname stadsdeel Amsterdam-Oost aan wietexperiment

Joachim Helms, woordvoerder van de Bond van Cannabis Detaillisten BCD, liet eerder al eens weten aan Het Parool. “Als je ondermijning wilt tegengaan, gebruik dan dit instrument om dat te doen. Coffeeshophouders zijn wel klaar met het gedoogbeleid, het kan ons niet snel genoeg gaan.”

Eerst zal er echter op 15 december van dit jaar gestart worden in Breda en Tilburg, waarna als we de tijdlijn mogen geloven, in het voorjaar van 2024 de andere gemeenten (8, plus stadsdeel Amsterdam-Oost) aan zullen sluiten.

Poging tot controversieel verklaren mislukt, wetsvoorstel moet nog wel langs Tweede Kamer en Eerste Kamer

De SGP en de ChristenUnie hebben nog geprobeerd het wetsvoorstel, waarmee Amsterdam-Oost zou worden toegevoegd, controversieel te verklaren met een motie. Maar de motie kreeg geen meerderheid.

Daarmee is het echter nog niet opgenomen in de Wet Experiment gesloten coffeeshopketen. Daarvoor moet het wetsvoorstel eerst nog goedkeuring krijgen in de Tweede Kamer, waarna de Eerste Kamer volgt.

Je zou zeggen een formaliteit, dus het is nog even afwachten tot de definitieve toevoeging.