NFL financiert medicinale cannabis onderzoek bij hersenschuddingen

Meer dan $ 1 miljoen in totaal zal een door de Universiteit van Regina geleid team van onderzoekers helpen onderzoeken hoe medicinale cannabisproducten hersenschuddingen kunnen helpen voorkomen en behandelen.

0
coffeeshop dizzy duck
- Advertentie -

Dr. Patrick Neary, inspanningsfysioloog en professor aan de faculteit Kinesiologie en Gezondheidsstudies aan de Universiteit van Regina, heeft meer dan $ 500.000 ontvangen van de National Football League (NFL), samen met $ 400.000 aan steun van My Next Health Inc. om het gebruik van cannabinoïden – de natuurlijk voorkomende verbindingen die in de cannabisplant worden gevonden – bij de behandeling van hersenschuddingen en voor pijnbestrijding te onderzoeken werd eerder deze week bekend gemaakt in een persbericht.

De laatste jaren is de bezorgdheid over de preventie en behandeling van hersenschuddingen in de sport namelijk toegenomen.

Hersenschuddingen in de NFL worden steeds serieuzer genomen

“Net als bij de bredere benadering van gezondheid en veiligheid door de competitie, willen we ervoor zorgen dat onze spelers zorg ontvangen die de meest actuele medische consensus weerspiegelt”, zegt Dr. Allen Sills in het persbericht, NFL Chief Medical Officer. “Hoewel de bewijslast hoog is voor NFL-spelers die de impact van een medische beslissing op hun prestaties willen begrijpen, zijn we dankbaar dat we de mogelijkheid hebben om deze wetenschappelijk onderbouwde studies over het gebruik van cannabinoïden te financieren die kunnen leiden tot de ontdekking van op gegevens gebaseerd bewijs dat van invloed kan zijn op het pijnbeheer van onze spelers.”

“(…)verschillende cannabinoïde-formuleringen in medicinale cannabis [hebben] het potentieel om atleten te helpen(…)”

Neary, die al meer dan 15 jaar werkzaam is op het gebied van preventie en behandeling van hersenschuddingen, zegt verheugd te zijn met de steun van de NFL in het persbericht.

“Ons interdisciplinair onderzoeksteam is van mening dat verschillende cannabinoïde-formuleringen in medicinale cannabis het potentieel hebben om atleten te helpen die lijden aan de acute en langdurige chronische effecten van hersenschuddingen. Ons onderzoek zal ook onderzoeken of cannabinoïden kunnen worden gebruikt als alternatief voor opioïden en andere voorgeschreven medicijnen voor pijnbeheersing Uiteindelijk heeft deze studie het potentieel om niet alleen het leven van huidige en voormalige NFL-spelers te veranderen, maar ook het leven van iedereen die mogelijk lijdt aan een hersenschudding, of het nu sportgerelateerd is of ergens anders is opgelopen.”

De belangrijkste cannabinoïden zijn tetrahydrocannabinol (THC) en cannabidiol (CBD) en Neary zegt dat het onderzoeksteam de effecten zal onderzoeken van verschillende CBD/THC-formuleringen, die worden geleverd door My Next Health Inc., voor pijnbestrijding bij mensen die lijden aan post- hersenschuddingsyndroom en chronische pijn, en als een neuroprotectieve behandeling voor hersenschuddingen. Het Canada-brede team bestaat uit artsen, cardiologen, psychologen, farmacologen, neurowetenschappers en onderzoekers uit andere vakgebieden.

“(…)potentie om levensveranderende verwondingen te helpen verlichten(…)”

“De onderzoeksonderneming van de University of Regina ondersteunt regeringen, de industrie, gemeenschappen en, belangrijker nog, mensen”, zegt Dr. Kathleen McNutt in het persbericht, Vice-President (Research) bij de University of Regina. “Dr. Het onderzoek van Neary en zijn team naar het gebruik van cannabinoïden bij de behandeling van hersenschuddingen en pijnbeheersing heeft de potentie om levensveranderende verwondingen te helpen verlichten die jaarlijks miljoenen mensen treffen en we stellen de steun van de NFL en My Next Health Inc. zeer op prijs. bij deze inspanningen.”

Het voorbereidende werk voor dit onderzoeksproject zal onmiddellijk beginnen en de volgende stappen omvatten het verkrijgen van goedkeuring door Health Canada voor de klinische proeven.

“We verwachten dat onze CBD/THC-formulering significante en positieve veranderingen zal laten zien in wat het met de hersenen doet – dat het pijn en het gebruik van voorgeschreven medicijnen (opioïden) zal verminderen, een verminderd aantal hersenschuddingen zal vertonen tijdens atletische competitie en fysiologische en psychologische voordelen”, zegt Neary in het persbericht.

Dit onderzoek is ook bedoeld om de veiligheid, werkzaamheid en verdraagbaarheid van CBD aan te tonen.

Eerder liet die andere grote sport federatie van de Verenigde Staten, de NBA, al weten dat het in seizoen 2021-2022 niet ging testen op cannabisgebruik net zoals in het seizoen 2020-2021.