Online EMCDDA webinar 13 september over cannabis regulering in Europa

Tijdens het door het EMCDDA georganiseerde webinar over de weg naar de regulering van cannabis in Europa, ligt de focus op Malta, Duitsland en Nederland.

0
EMCDDA webinar Cannabis regulation in Europe country experiences
Via EMCDDA
- Advertentie -

Op initiatief van het European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction (EMCDDA) zal op woensdag 13 september 2023 een webinar plaatsvinden met als focus “Cannabis Regulering in Europa: Ervaringen van Geselecteerde Landen.” Dit evenement heeft tot doel de huidige ontwikkelingen op het gebied van cannabisregulering in verschillende Europese landen te verkennen.

Update, 5 oktober 2023: kijk hier de volledige registratie terug.

Cannabis Regulering in Europa: Een Overzicht van Veranderingen

Cannabis blijft in 2023 de meest gebruikte illegale drug in Europa, en is tevens de substantie waar de meeste druggerelateerde wetsovertredingen aan worden gekoppeld in de regio. Het EMCDDA presenteert een nieuw rapport, getiteld “Cannabiswetten in Europa: vragen en antwoorden voor het beleid” waarin wordt benadrukt dat sommige EU-lidstaten hun beleidsaanpak ten aanzien van recreatief cannabisgebruik beginnen te veranderen. Enkele opvallende voorbeelden zijn:

Focus op Malta, Duitsland en Nederland

Tijdens dit webinar zullen de reis van Malta, Duitsland en Nederland onderweg naar regulering van cannabis op nationaal niveau worden onderzocht.

Deelnemers kunnen in gesprek gaan met vooraanstaande deskundigen, waaronder Leonid McKay van de Authority for the Responsible Use of Cannabis in Malta, Esther Neumeier en Margriet van Laar, Hoofd Drugmonitoring en Beleid/Reitox Focaalpunt Drugs bij het Trimbos-instituut in respectievelijk Duitsland en Nederland.

De Toekomst van Cannabis Regulering in Europa

Deelnemers aan het webinar zullen worden uitgenodigd om te reageren op cruciale vragen, zoals de geleerde lessen twee jaar na de implementatie van de nieuwe regulering in Malta, de implicaties van de voorbereiding van Duitsland op de regulering van recreatieve cannabis, en een historisch overzicht van het Nederlandse cannabisbeleid en de huidige uitdagingen. De discussies zullen een diepgaand inzicht bieden in de evoluerende landschappen van cannabisregulering in Europa en hun bredere impact op beleid, praktijk en onderzoek.

Het webinar is open voor registratie voor alle geïnteresseerden en zal plaatsvinden op Zoom op woensdag 13 september 2023, van 12.00 tot 13.30 uur (Lissabon tijd) / 13.00 tot 14.30 uur (Brussel tijd). Registratie is beschikbaar via deze link.