Panaxia ontvangt EU-GMP goedkeuring voor productiefaciliteit in Malta

Deze standaard is een aanvulling op de EU-GMP-standaard, die het bedrijf eerder ontving voor zijn productiefaciliteit in Israël. Panaxia is nu in het bezit van twee faciliteiten met de exclusieve Europese standaard, waardoor het zijn producten naar een grote verscheidenheid aan landen kan exporteren

0
Malta cannabis thuisteelt legaliseren legaliseert minister-president
- Advertentie -

Het van origine Israëlische Panaxia maakte eerder deze week bekend in een persbericht dat het officiële goedkeuring heeft gekregen voor de EU-GMP-standaard (Good Manufacturing Practice) voor zijn productiefaciliteit in Malta van de EU Health Authority. Deze norm is bindend en essentieel voor de productie, export en marketing van medicinale cannabisproducten in EU-landen, in overeenstemming met de normen die zijn aanvaard onder de Europese richtlijn voor de productie van op medicinale cannabis gebaseerde producten.

Panaxia’s productiefaciliteit in Malta nu officieel EU-GMP goedgekeurd

“(…)Het zal ons in staat stellen om onze producten te exporteren naar markten waarnaar Israël niet kan exporteren vanwege wettelijke beperkingen(…)”

Dr. Dadi Segal, CEO van Panaxia, zei in het persbericht: “De EU-GMP-standaard die aan onze fabriek in Malta is toegekend, is een belangrijke prestatie op het gebied van regelgeving en het resultaat van een diepgaand en langdurig auditproces door de Europese gezondheidsautoriteit. Het zal ons in staat stellen om onze producten te exporteren naar markten waarnaar Israël niet kan exporteren vanwege wettelijke beperkingen. Tegelijkertijd zullen we onze medicinale cannabisproducten regelmatig blijven produceren en exporteren naar Duitsland, Frankrijk en Cyprus vanuit onze fabriek in Israël, de enige in het land met een EU-GMP-standaard.”

Panaxia bezit nu twee faciliteiten met de exclusieve en gewilde Europese standaard, waardoor het zijn producten naar een grotere verscheidenheid aan landen kan exporteren. Zo werd het bedrijf het eerste en enige medicinale-cannabisbedrijf in Israël met een faciliteit op het grondgebied van de Europese Unie met een EU-GMP-standaard van een Europese autoriteit.

Na de goedkeuring van de EU-GMP-standaard voor een faciliteit in Malta, beschikt de Panaxia Group nu over een aanzienlijke boost voor de exportcapaciteit, zowel wat betreft output als bestemmingen waarnaar het kan exporteren, aangezien de vergunning export en marketing naar alle landen die de registratie van het eindproduct in het land van herkomst vereisen, zoals Polen, Griekenland, Portugal en Brazilië. Momenteel heeft Panaxia marketingvergunningen in Duitsland, de grootste en snelst groeiende cannabismarkt in Europa, en Cyprus, waarvoor geen productregistratie in het land van herkomst vereist is. Panaxia produceert en exporteert regelmatig haar producten naar deze landen vanuit haar fabriek in Israël, de enige met EU-GMP-standaard in het land.

De EU-GMP-standaard voor een productiefaciliteit in Malta werd aangenomen kort na het verkrijgen van een marketingvergunning voor cannabisextracten voor verdamping in Duitsland. Na deze vergunning is Panaxia Israel het eerste en enige bedrijf geworden dat extracten van medicinale cannabis voor verdamping exporteert en op de markt brengt in Duitsland, in het bijzonder en in Europa, in het algemeen. Bovendien is Panaxia het enige bedrijf in Europa dat een wettelijke vergunning heeft voor de distributie van medicinale cannabistabletten in Frankrijk, als onderdeel van het Franse nationale agentschap voor de veiligheid van geneesmiddelen en gezondheidsproducten (ANSM).