Cannabis Industrie Podcast #16 over Wet Damocles met Philippe Rotthier

Philippe Rotthier is een medicinale cannabis thuiskweker uit Zeeuws-Vlaanderen die drie invallen heeft gehad en nu drie maanden uit zijn huis is gezet door Wet Damocles.

0
cannabis industrie podcast
- Advertentie -

De Cannabis Industrie Podcast is een nieuwe wekelijkse podcast met gasten uit het netwerk van Mauro Picavet. Vandaag Philippe Rotthier. De voertaal is over het algemeen Nederlands, maar geregeld zullen afleveringen in het Engels zijn vanwege de gasten. De podcast komt online iedere week op maandag.

Aflevering 16 met Philippe Rotthier over Wet Damocles

Over Philippe Rotthier

Philippe Rotthier is een medicinale cannabis thuiskweker uit Zeeuws-Vlaanderen die drie invallen heeft gehad en nu drie maanden uit zijn huis is gezet. Lees hier een uitgebreid interview met hem voor de uitspraak van de Raad van State waarna hij uit zijn (koop)huis werd gezet.

Besproken in deze podcast

Zijn uithuiszetting, Wet Damocles oftewel Opiumwet artikel 13b, auto ongeluk in 1998, chronische pijn, cannabis olie, 2006 zelf begonnen met kweken, sativa’s vs indica’s tegen pijn, voormalige coffeeshop Checkpoint in Terneuzen, aanscherping beleid Zeeland uit 2017 met mogelijke huisuitzetting bij meer dan 5 gram cannabis in huis, ontwikkelingen in Amerika en Canada, stigma en dogma, eerste (onrechtmatige) inval in 2013, vrijspraak (wel schade en planten meegenomen), inval februari 2019, brief van burgemeester van Terneuzen Jan Lonink (PvdA) dat zijn huis 3 maanden op slot gaat (Wet Damocles), koophuis vs huurhuis, uitspraak Hoge Raad, uitspraak in zaak Rudolf Hillebrand, politie inval mei 2020, medicinale cannabis verklaring van zijn dokter, onderzoek naar medicinale cannabis, 1,9 miljoen euro subsidie van het ministerie van VWS voor onderzoek naar effect cannabis voor chronische pijn, plotselinge okay voor Fyta Group om medicinale cannabis in Waalwijk te mogen kweken, Bedrocan, zorgverzekeraars, therapeutische zin van cannabis kweken en dat we af van het stigma moeten.

Tip: lees hier het onderzoek van Michelle Bruijn van de Rijksuniversiteit Groningen naar Wet Damocles.

Klik hier voor het Cannabis Industrie Podcast archief.