Openbaar Ministerie en Checkpoint in cassatie na vonnis 11 miljoen

Oud-eigenaar van coffeeshop Checkpoint Meddie Willemsen en zijn advocaat zijn in cassatie bij de Hoge Raad gegaan, maar ook het OM.

0
growshopwet cannabis en verkeer speekseltest rijden onder invloed checkpoint kulu trading politie voorraad coffeeshophouder coffeeshop alien fyta waalwijk Coronamaatregelen
- Advertentie -

De PZC meldde gisteren dat niet alleen oud-eigenaar van coffeeshop Checkpoint uit Terneuzen (Zeeuws-Vlaanderen, Zeeland) Meddie Willemsen en zijn advocaat in cassatie bij de Hoge Raad zijn gegaan, maar ook het Openbaar Ministerie (OM). De staat wil namelijk 11 miljoen van de oud-eigenaar van Checkpoint. Het OM wilt het dubbele.

Checkpoint en OM in cassatie bij de Hoge Raad

Openbaar Ministerie wilt 22 miljoen, niet 11 miljoen

In het eerdere vonnis kwam een uitspraak dat de staat 11 miljoen euro wilt zien: 7,5 miljoen van Meddie Willemsen en 3,5 miljoen van de B.V.

In een recente Cannabis Industrie Podcast met Dimitri Breeuwer hadden we het ook uitgebreid over de zaak Checkpoint.

Tweede keer dat Openbaar Ministerie zich laat horen deze week

Eerder deze week was het Openbaar Ministerie ook al niet tevreden na het in première gaan van de zesdelige documentaireserie ‘Cannabis’, waarvan vanavond om 20.25 op NPO2 de eerste aflevering is te zien. De komende zes weken komt dus cannabis uitgebreid aan bod iedere woensdagavond. Bekijk hier de trailer.

Cannabis Industrie Awards 2023