Politieinval bij Strain Hunters Cannabis Social Club in Barcelona

De Cannabis Social Clubs in Barcelona staan al langer onder druk.

0
Strainhunters Barcelona inval politie
Foto via Twitter.
- Advertentie -

De Strain Hunters Cannabis Social Club in Barcelona heeft vorige week een inval gekregen van de politie van Barcelona samen met de ‘Mossos’ politie van de provincie Catalonië. Dat maakten ze bekend op Twitter door middel van onderstaande Tweet.

Inval bij Strain Hunters club in Barcelona

Nu kan ik me voorstellen dat je denkt, waarom is dit relevant? Er gebeuren wel meer cannabis gerelateerde politieinvallen in de wereld? Nou het is relevant omdat Strain Hunters een van de Cannabis Social Clubs is die gelieerd is aan een Amsterdamse coffeeshop. Strain Hunters is een van de merken van Green House Seeds namelijk. Recentelijk is ook een van de Green House coffeeshops omgedoopt in Strain Hunters, die op de Singel.

Ik heb dan ook Joachim van Green House om een reactie gevraagd, maar hij kon er nog niets over kwijt.

Cannabis Social Clubs in Barcelona onder druk na intrekking gemeentelijke vergunning

De Cannabis Social Clubs in Barcelona staan al langer onder druk. En dat is vorig jaar nog extra druk bijgekomen nadat nadat recentelijk Justitie de in 2016 door de gemeenteraad goedgekeurde regelgeving vernietigd heeft waaronder 200 gebouwen vallen waar Cannabis Social Clubs in zijn gevestigd. Met die beslissing, bevestigd door de Hoge Raad, is het laatste juridische houvast dat nog over was voor de clubs verdwenen.