Presentatie eerste ontwerp cannabis legalisatiewet Duitsland in komende maanden

De presentatie van het eerste ontwerp van de cannabis legalisatiewet in Duitsland volgt in de komende maanden bleek uit een rondetafelgesprek van Tilray met Duitse regelgevers.

0
Cannabis legalisering Duitsland
- Advertentie -

De van origine Canadese Licensed Producer Tilray (NASDAQ:TLRY) liet eerder deze week weten in een persbericht dat het bedrijf een rondetafelgesprek heeft gehad met Duitse regelgevers over de legalisering van cannabis voor volwassenen in Duitsland.

Update, 16 augustus 2023: Duitse kabinet akkoord met wetsvoorstel om cannabis te legaliseren

Update, 9 september: of toch niet?

Tilray heeft rondetafelgesprek met Duitse regelgevende instanties

Tijdens deze bijeenkomst presenteerde de Duitse drugscommissaris, Burkhard Blienert, het plan voor de legalisering van cannabis voor volwassenen en herhaalde hij de aankondiging van de Duitse regering dat een eerste ontwerp van het wetsvoorstel in de komende maanden zou worden gepresenteerd. Eerder dit jaar liet de justitieminister weten dat het realistisch haalbaar is dat het wetsvoorstel al begin 2023 geïmplementeerd zal worden.

Deelnemers aan de bijeenkomst waren onder meer belangrijke leiders van de Duitse gezondheids- en juridische commissies, waaronder:

  • Burkhard Blienert, commissaris voor verdovende middelen bij het federale ministerie van Volksgezondheid
  • Kristine Lütke, lid van de Bondsdag (FDP), woordvoerder drugsbeleid
  • Carlos Kasper, lid van de Bondsdag (SPD), Commissie Financiën
  • Martina Stamm-Fibich, lid van de Bondsdag (SPD), Commissie gezondheid

“We zijn vereerd dat we deze uitwisseling op hoog niveau hebben geïnitieerd over een van ‘s werelds belangrijkste cannabisinspanningen(…)”

Denise Faltischek, Chief Strategy Officer en Head of International, Tilray Brands, Inc., liet weten in het persbericht: “We zijn vereerd dat we deze uitwisseling op hoog niveau hebben geïnitieerd over een van ‘s werelds belangrijkste cannabisinspanningen. Als toonaangevend wereldwijd cannabisbedrijf heeft Tilray Brands een ongeëvenaarde ervaring in het samenwerken met overheden en regelgevers om verantwoorde cannabisregelgeving te helpen ontwikkelen die de gezondheid en veiligheid van patiënten en consumenten beschermt, en om aanzienlijke economische groei te ondersteunen in de landen waarin het actief is. We juichen de Duitse regering toe die leiding geeft aan de wetgeving voor verantwoord cannabisgebruik door volwassenen in Europa en we zijn er trots op deze inspanning te ondersteunen.”

Sascha Mielcarek, Managing Director, Tilray Europe, zei in het persbericht: “Als marktleider in Duitsland en Europa, is onze hoogste prioriteit voor een succesvolle lancering van een markt voor volwassen gebruik in Duitsland om te leiden met de hoogste kwaliteitscontrolenormen die consistent zijn en betrouwbaar voor consumenten en patiënten. Gevestigde kwaliteitscertificeringen zoals European Good Manufacturing Practice (EU-GMP) stellen fabrikanten in de hele industrie al in staat om patiënten en consumenten cannabis van de hoogste kwaliteit en veiligheid te bieden. Deze normen hebben zichzelf bewezen in onze dagelijkse medische cannabispraktijk en kunnen worden beschouwd als best practices voor de recreatieve markt, omdat ze producten van consistente kwaliteit garanderen.”

Cannabis Industrie Awards 2023