PvdA’er Songul Mutluer: “Laat gemeenten starten [met wietexperiment]”

Muetler: "(...)We zitten hier nog te stoeien met een experiment wietteelt wat niet van de grond komt. Laat gemeenten starten."

0
PvdA Partij van de Arbeid
- Advertentie -

Het Tweede Kamerlid Songul Mutluer (PvdA), de woordvoerder namens de partij op Justitie en Veiligheid, liet gisteren weten in een gesprek op Twitter met de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod dat ze voorstander is van het alvast laten starten van gemeenten met het Experiment gesloten coffeeshopketen.

Nadat de stichting de Tweet plaatste met de boodschap “Nu ook Duitsland cannabis gaat legaliseren zou meer nadruk op regulering en minder nadruk op repressie voor de hand liggen” reageerde Mutleur als volgt:

“Het legaliseren van cannabis zal direct impact hebben op ons land. En we zitten hier nog te stoeien met een experiment wietteelt wat niet van de grond komt. Laat gemeenten starten.”

Daarmee doelende op het plan van haar partijgenoot en burgemeester van Breda Paul Depla en burgemeester van Tilburg Theo Weterings (VVD) om alvast in die gemeenten te starten met de vervroegde start van de aanloopfase omdat de wietproef teler Fyta in Waalwijk al klaar is om te leveren.

De PvdA sprak bij deze begrotingsbehandeling mede namens GroenLinks overigens, waardoor het eigen, traditioneel progressievere geluid van GroenLinks, nu niet meer te horen is.

Ministers Yeşilgöz-Zegerius en Kuipers verkennen mogelijkheden eerdere start aanloopfase wietexperiment

Vorige week gaf daarnaast minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz-Zegerius (VVD) aan dat ze samen met minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) Ernst Kuipers (D66) de mogelijkheden aan het verkennen is om “eerder te starten met een aanloopfase om alvast ervaring op te doen op kleine schaal. En we, en dat is minister Kuipers en ik, zijn nu ook aan het verkennen welke mogelijkheden er zijn en het draagvlak hiervoor ook bij de stakeholders.”