Raad van State buigt zich na de zomer over toekomst coffeeshops Roermond

De gemeente Roermond ging namelijk in hoger beroep tegen een uitspraak die bepaalde dat een exploitatievergunning van een coffeeshop geen schaarse vergunning is.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

De Raad van State gaat zich pas na de zomer buigen over het hoger beroep van de gemeente Roermond in de zaak rondom de verplaatsing van de coffeeshops berichtte De Limburger eerder deze week.

Update, 13 september: Landelijke coffeeshopbond PCN betreurt uitspraken Raad van State over coffeeshops

Update, 29 maart:

Gemeente Roermond in hoger beroep tegen uitspraak schaarse vergunningen coffeeshops

Aanvankelijk kwam plots het nieuws dat er een aanbesteding zou komen voor twee coffeeshops in Roermond. Niet omdat er twee nieuwe coffeeshops bij zouden komen, maar omdat de twee coffeeshops Skunk en Sky, respectievelijk aan de Zwartbroekstraat en de Venloseweg, te veel overlast zouden veroorzaken. Met de verhuizing zou echter de coffeeshopondernemer, eigenaar van beide coffeeshops, beide vergunningen verliezen en zou hij net zoals ieder ander een plan moeten indienen voor de openbare aanbesteding.

Zoals je zou kunnen verwachten, stapte de ondernemer naar de rechter en die gaf ze gelijk: de exploitatievergunning van zijn shops kan niet als een schaarse vergunning worden gezien. Maar daar liet de gemeente het dus niet bij zitten en ging in hoger beroep.

De Raad van State zal daardoor na de zomer duidelijkheid verschaffen. Met grote gevolgen voor de gehele coffeeshopbranche. In positieve zin, maar mogelijk ook in negatieve zin als de Raad van State de gemeente gelijk geeft.

Bij een positieve uitspraak zal dit gevolgen hebben ook voor coffeeshops en schaarse vergunningen in het land. Bij een negatieve uitspraak, kunnen we wel eens flink wat coffeeshops gaan verliezen. Het is daardoor al langer een heet hangijzer voor de branche.