Rick Simpson laat na lange tijd weer van zich horen in nieuwe video

Eerder deze week heeft Rick Simpson een video online laten plaatsen, waarin hij een update geeft van zijn progressie na zijn beroerte.

0
- Advertentie -

Sinds mei 2018 was het stil rondom Rick Simpson, maar in 2020 werd bekend dat hij een beroerte heeft gehad in mei 2018. Voor vele mensen is Simpson een held, vanwege zijn activisme op het gebied van medicinale cannabis maar vooral het bekend maken van zijn methode van cannabis olie extraheren, ook wel Rick Simpson Oil genoemd (RSO). Eerder deze week heeft hij onderstaande video online laten plaatsen, waarin hij een update geeft van zijn progressie na zijn beroerte.

Onderstaand is een vertaald transcript van zijn boodschap:

Hallo iedereen ik ben Rick Simpson. Het is alweer een tijdje geleden dat we de tijd hebben gehad om nog een videoclip op te nemen, dus dat wilde ik doen vandaag om mijn dankbaarheid uit te drukken aan degenen onder jullie die hebben bijgedragen aan mijn gofundme campagne en ook aan de mensen die mijn boek hebben gekocht om me te helpen mezelf te ondersteunen.

Ik hoorde onlangs over een verhaal, ik denk dat het uit Ierland kwam, over dat ik doodga. Iets over mij en sterven aan kanker wat belachelijk is. Zoals je kunt zien ben ik niet dood en die geruchten gaan al jaren rond op het internet. Zo was ik in 2014 in Chili en mensen dachten dat ik dood was, maar zoals je kunt zien is dat niet het geval. Nu is het 2022 en ik ben er nog steeds. De laatste jaren woon ik hier in Europa in Kroatië. Maar we hadden onlangs een e-mail van een dame in de Verenigde Staten die zei dat ze had gesproken met iemand die me me meermaals had ontmoet in Florida jaren geleden terwijl ik daar een lezing deed en dat is niet het geval. Ik heb geen lezingen in de VS gedaan. De laatste keer dat ik in de VS was, was ongeveer ’70 of ’71, dus het is 50 jaar geleden sinds ik voor het laatst in de Verenigde Staten was. Dus ik wil graag dat iedereen het weet.

Dat je weet dat ik niet in de VS woon en op dit moment zijn er veel veel mensen daarbuiten die olie verkopen en ze gebruiken mijn naam en ze noemen het RSO, maar het is niet RSO. De echte Rick Simpson Olie wordt geproduceerd van de toppen van sterke indica-soorten van hennep. Daar wordt de echte olie van gemaakt. Het heeft niets of heel weinig te maken met cbd of iets van de rest daarvan. Maar mensen gebruiken nog steeds mijn naam die je kent om hun producten verkopen. Dus ik wilde gewoon het publiek waarschuwen dat je weet dat dit aan de hand is, dus wees heel voorzichtig en verspil je geld niet door andermans olie kopen omdat jij niet weet wat je gaat krijgen. Alles wat ik ooit deed was mensen de informatie geven die ze nodig hadden om hun eigen olie te maken en ik ben niet ik ben niet verbonden met mensen daarbuiten die olie produceren en beschikbaar stellen aan het publiek.

Ik kan geen olie leveren zelf omdat je hier in Kroatië je nog steeds niet je eigen planten mag kweken, maar dat gaat allemaal veranderen in de nabije toekomst hoop ik. Je weet dat veel landen dat nu aan het legaliseren zijn. Voor medicinaal gebruik is dit hard nodig dus alles wat we kunnen doen is gewoon wachten totdat deze regeringen hun mening over dit onderwerp veranderen. We hebben deze plant nodig en we hebben hem wanhopig nodig. Zoveel mensen lijden voor geen reden nu en de geneeskrachtige waarden van deze plant kan zoveel voor mensen doen. Ik ben nog steeds herstellende van de hartinfarct van 2018, maar het is een lang en langzaam proces geweest en het is erg duur. De fysiotherapeuten en zo. Het kost allemaal geld, maar ik ben  langzaam aan het verbeteren. Ik hoop in de nabije toekomst weer normaal te zijn. Ik heb op veel manieren geluk gehad, want ik bedoel veel mensen die aan beroertes lijden, kunnen zelfs niet eens meer goed praten. Dus in sommige opzichten had ik geluk. Hoewel ik nog steeds last heb van een deel van de verlamming, maar zoals ik al zei, dat wordt beter langzaam.

De meeste mensen kennen mijn naam wereldwijd en denken dat ik een rijk man ben, maar dat zoals je kunt zien is dat niet het geval. Ik woon hier gewoon in een appartement in Zagreb, maar er gaan andere geruchten rond dat ik woon op een eiland hier in Kroatië. Dat is helemaal niet het geval. Ik woon in een appartement hier in Zagreb in de hoofdstad. Ik ben niet verbonden met een NGO of bedrijven die de extracten produceren. Ik hoop dat ik op een dag snel zelf weer kan produceren en ze op grote schaal beschikbaar te maken tegen een redelijke prijs. De kosten die mensen momenteel moeten maken voor cannabis oliën is schandalig. Als je de plant kweekt op grote schaal zou je het kunnen produceren tegen zeer lage kosten en dat is wat deze wereld nodig heeft, een medicijn dat werkt.

Rick Simpson was in 2016 en 2017 op Cannabis Bevrijdingsdag in Amsterdam

In 2016 en 2017 was Rick aanwezig op het Cannabis Bevrijdingsdag festival georganiseerd door stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod. Cannabis News Network legde de volgende bewegende beelden vast.

Doneren kan via Gofundme.