Sundial Growers (NASDAQ:SNDL) neemt Alcanna Inc. over voor $346 miljoen

Weer een mega overname in Canada.

0
cannabis aandelen canada medicinale cannabis studie high tide british columbia legale cannabis winkels Village Farms Pure Sunfarms inheemse cannabisindustrie diversiteit aphria tilray fusie
- Advertentie -

Sundial Growers (NASDAQ:SNDL) maakte vorige week bekend in een persbericht dat het Alcanna Inc. overneemt voor $346 miljoen.

Met meer dan 25 jaar ervaring in het verkopen van gereguleerde producten, is Alcanna de grootste particuliere drankverkoper van Canada, met 171 vestigingen, voornamelijk in Alberta, onder de drie retailmerken “Wine and Beyond”, “Liquor Depot” en “Ace Liquor”. Alcanna’s strategische partner, waarin het een aandelenbelang van ongeveer 63% heeft, Nova Cannabis Inc. (TSX:NOVC), is een van Canada’s grootste cannabisretailers die een breed assortiment hoogwaardige cannabisproducten aanbieden tegen scherpe prijzen. Nova exploiteert momenteel 62 winkels in Alberta, Saskatchewan en Ontario, voornamelijk onder de de merken “Value Buds” en “Nova Cannabis”.

“(…)bewijs is van de waarde die door iedereen bij Alcanna is gecreëerd(…)”

“We zijn van mening dat deze overeenkomst een bewijs is van de waarde die door iedereen bij Alcanna is gecreëerd en dat dit gunstig zal zijn voor al onze belanghebbenden”, aldus James Burns in het persbericht, vicevoorzitter en Chief Executive Officer van Alcanna. “We zijn erin geslaagd om klantenloyaliteit te bereiken en werken op een efficiëntieniveau dat toonaangevend is in de sector en Sundial zal geweldige kansen bieden als een groter en aanzienlijk meer liquide bedrijf. We kijken ernaar uit om met Sundial samen te werken om deze transactie te voltooien.”

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zullen de aandeelhouders van Alcanna voor elk gewoon aandeel Alcanna 10,69 gewone aandelen Sundial ontvangen, wat neerkomt op een geschatte waarde van $ 9,12 per Alcanna-aandeel. De aankoopprijs van $ 9,12 per Alcanna-aandeel vertegenwoordigt een premie van 39% op de 10-daagse VWAP van de Alcanna-aandelen op de Toronto Stock Exchange (TSX) voorafgaand aan de ondertekening van de niet-bindende intentieverklaring van de partijen op 1 september 2021 en een premie van 23% op de 10-daagse VWAP van de Alcanna-aandelen op de TSX voorafgaand aan het persbericht van 15 september 2021 met betrekking tot recente handelsactiviteiten (datum niet van invloed). De transactie is unaniem goedgekeurd door de raden van bestuur van Sundial en Alcanna en zal naar verwachting in december 2021 of in het eerste kwartaal van 2022 worden afgerond.

Sundial Growers recentelijk nog gered van de afgrond door een subreddit

Begin dit jaar berichtten we nog dat Sundial Growers in het vizier was van de subreddit WallStreetBets, je misschien bekend van het opkopen van GameStop aandelen en het bedrijf Robinhood. Uiteindelijk zou je zelfs kunnen stellen dat het bedrijf is gered door WallStreetBets van verwijdering van de NASDAQ.

Later zou het bedrijf weer flink zijn gaan investeren, met eerder al de overname van het Spiritleaf retail netwerk en nu de overname van Alcanna.