Vanavond debat in de Tilburgse gemeenteraad over coffeeshopbeleid

Maandagavond gaat de Tilburgse gemeenteraad debatteren over het coffeeshopbeleid een met name de toevoeging van twee nieuwe coffeeshops.

0
Berkel-Enschot coffeeshop dispensary legal
Foto via Twitter / Dispensary Legal
- Advertentie -

Maandagavond staat de Tilburgse gemeenteraad in het teken van het debat over het coffeeshopbeleid, geïnitieerd door Lijst Smolders Tilburg (LST). De focus ligt op de criteria die de gemeente hanteert voor de toelating van twee nieuwe coffeeshops. Onder de criteria valt ook de benodigde parkeergelegenheid, waarvan buurtbewoners aangeven dat dit in Berkel-Enschot problematisch is.

Tilburgse gemeenteraad debatteert over coffeeshopbeleid en criteria

Duizenden inwoners van Berkel-Enschot, verenigd in een collectief onder leiding van woordvoerder Ben Hamers, hebben de handen ineen geslaan om te voorkomen dat coffeeshop Dispensary Legal zijn deuren opent in winkelcentrum Koningsoord.

Met 4500 protesthandtekeningen benadrukken zij hun weerstand tegen de voorgenomen uitbreiding.

Vrees voor parkeerproblemen en handhaving bij mogelijke komst coffeeshop

Het collectief, gesteund door voorzitter Jan Pijnenborg van de VVE Hoofdvereniging Koningsoord, wijst op potentiële parkeerproblemen en twijfelt aan de effectiviteit van handhaving bij de mogelijke komst van de coffeeshop.

Ondanks toezeggingen van de exploitant om zelf handhavers in te zetten, vrezen zij een toename van de parkeerdruk en voorzien moeilijkheden bij handhaving in en rond het winkelcentrum.

Bezwaar en juridische stappen dreigen bij vergunning coffeeshop Berkel-Enschot

Mocht de vergunning voor de coffeeshop in Berkel-Enschot worden verleend, kondigt woordvoerder Ben Hamers aan dat er ‘heel veel bezwaarschriften komen‘.

Gesprekken met een advocaat zijn al gaande, en het collectief is vastberaden om juridische stappen te ondernemen.

Daarnaast wijst de VVE Hoofdvereniging Koningsoord op een ondertekende akte waarin staat dat in het winkelcentrum geen handel in (soft)drugs mag plaatsvinden, wat mogelijk een juridisch obstakel vormt.

LST zoekt steun voor stopzetten ‘mislukt proces’ en nieuwe criteria

Lijst Smolders Tilburg (LST) gaat maandagavond in de gemeenteraad op zoek naar een meerderheid om burgemeester Weterings op te dragen het ‘mislukte proces’ met betrekking tot de uitbreiding van coffeeshops te stoppen.

De partij wil gezamenlijk nieuwe criteria vaststellen voor eventuele uitbreiding.