Voldoende buitenwiet gekweekt in New York voor start verkoop dit jaar

De start van de verkoop van legale wiet in New York zal nog voor het begin van 2023 zijn met hoogwaardige buitenwiet gekweekt in de zon.

0
New York akerna legale cannabis verkoop jay-z amerikaanse staten
- Advertentie -

De NYS Office of Cannabis Management, de overheidsinstantie in de staat New York die over cannabis gaat, maakte eerder deze maand bekend dat er voldoende buitenwiet is gekweekt door de verschillende hennepboeren om volgens plan voor het einde van dit jaar te starten met de verkoop van legale wiet.

Start verkoop legale wiet in New York nog voor begin 2023 met hoogwaardige buitenwiet

“We weten nu, na een rondreis door de staat, dat het gewas klaar zal zijn, dat het van hoge kwaliteit zal zijn, en dat het in de zon is gekweekt”

“We weten nu, na een rondreis door de staat, dat het gewas klaar zal zijn, dat het van hoge kwaliteit zal zijn, en dat het in de zon is gekweekt”, zei Chris Alexander, uitvoerend directeur van het Office of Cannabis Management, tegen Spectrum Local News eerder deze maand. “En voor het einde van het jaar zullen we enkele van onze winkels open hebben.”

Office of Cannabis Management en Cannabis Control Board-leden wilden echter geen verdere details geven over wanneer de eerste cannabiswinkels van de staat zullen openen en waar of wanneer het kantoor een bijgewerkte tijdlijn zal aankondigen. Maar ze herhaalden dat de eerste verkoop van cannabis voor volwassenen vóór 2023 zal plaatsvinden. Gouverneur Kathy Hochul zei eerder deze maand ook dat de tijdlijn op schema blijft, met ongeveer 20 cannabiswinkels die maandelijks online komen na de eerste lancering.

Ook blijft de staat locaties bezoeken en onderhandelen met verhuurders over potentiële winkelruimte, zei Alexander.

“We kunnen niet specifieker zijn dan dat”, zei hij. “Het zal echter in een rollende golf zijn. We zullen ervoor zorgen dat winkels zullen open terwijl ze verder worden beveiligd en uitgebouwd.”

New York legaliseerde vorig jaar maart cannabis, coffeeshops en thuisteelt. Vorige maand maakten ze daarnaast de regelgeving voor de thuisteelt van medicinale cannabis bekend.