Voorlopig niet terug naar 5 coffeeshops in Zwolle, gemeente weigert inschrijving te openen

Er is namelijk plaats voor het wederom openen van een vijfde coffeeshop volgens het coffeeshopbeleid van Zwolle.

0
coffeeshops jan van piekeren column werken in de coffeeshops tijdens de corona crisis afhaal horeca gedeelte open dicht coffeeshop roermond Coffeeshop van het Jaar
- Advertentie -

Er gaat voorlopig geen vijfde coffeeshop terug komen in Zwolle omdat de gemeente weigert de inschrijving daarvoor te openen berichtte De Stentor eerder deze week.

Voorlopig geen start inschrijving voor vijfde coffeeshop in Zwolle

“Dat komt mede doordat tijdens corona de prioriteiten elders hebben gelegen en zo’n proces zorgvuldig moet gebeuren”

Er is namelijk plaats voor een vijfde coffeeshop volgens het coffeeshopbeleid, gezien coffeeshop New Balance na dertig jaar de handdoek in de ring heeft gegooid. Ook coffeeshop Het Binnenhof deed nog niet zo lang geleden hetzelfde. Daarvoor in de plaats kwam coffeeshop De Rode Leeuw. Maar ook coffeeshop De Pijp is vrij nieuw.

Helaas gaat dat voorlopig ook zo blijven, liet een gemeentewoordvoerder weten aan De Stentor: “Dat komt mede doordat tijdens corona de prioriteiten elders hebben gelegen en zo’n proces zorgvuldig moet gebeuren.”

Wanneer de inschrijving wel kan beginnen, is onduidelijk. Zo liet de woordvoerder weten: “Te zijner tijd zal er een openbare inschrijving komen waar gegadigden zich op kunnen inschrijven. En op basis van een vergelijkende toets wordt vervolgens een partij gekozen.”

Zwolle doet ook niet mee aan wietexperiment als elfde stad

Recentelijk maakte de gemeente ook bekend dat Zwolle niet als elfde stad wil aanhaken bij het wietexperiment.

Vanuit de gemeente is er vrees dat met een deelname aan de wietproef het te veel ‘ambtelijke capaciteit op het gebied van handhaving’ zou kosten. Andere opgaven in de stad zouden zwaarder wegen volgens de burgemeester.