Reportage: GreenTech 2022 en het Medicinal Cannabis Pavilion

De bedrijven op de beurs vielen een beetje tegen volgens Mauro, maar de panel discussies op GreenTech 2022 vond hij juist de moeite waard.

0
GreenTech 2022 RAI Amsterdam cannabis
- Advertentie -

Vorige week was het weer tijd voor GreenTech 2022 in de RAI in Amsterdam van 13-15 juni. De tuinbouw beurs had wederom een Medicinal Cannabis Pavilion en is daardoor nog maar de enige grote B2B beurs in Nederland met aandacht voor cannabis.

GreenTech 2022: interssante panel discussies en cannabisbedrijven met stands

Vorig jaar liet ik de honneurs aan Jef Martens voor een bezoek en reportage, maar dit jaar ging ik zelf ook mee. We hadden voor de woensdag gekozen om een bezoek te plannen en dat bleek de juiste keuze.

Medicinal Cannabis Pavilion GreenTech 2022

Dat was namelijk ook de dag waarop er in het Medicinal Cannabis Pavilion, het hoekje ingericht voor cannabis met de voertaal Engels, zou worden gepraat in twee panels genaamd Update Medicinal Cannabis en de Recreational Cannabis Update in het zogenaamde Medicinal Cannabis Theatre.

Medicinal Cannabis Theatre Cafe Talks GreenTech 2022

De panels behandelen we in twee aparte artikelen. In dit artikel behandel ik alleen de bedrijven op de beurs zelf. Daar waren namelijk een aantal bekende namen te vinden, om daarmee te beginnen.

GreenTech 2022: deze bedrijven waren aanwezig

Van de zadenbanken was eigenlijk alleen Dutch Passion aanwezig met een grote stand, waar we met Mahmoud wat hebben bijgepraat over de ontwikkeling van soortjes rijk aan nieuwe cannabinoïden, buitenlandse ontwikkelingen en het Nederlandse wietexperiment waar ze aan deelnemen als onderdeel van Aardachtig.

Dutch Passion op GreenTech 2022

Op het gebied van de lampen was Fluence dominant aanwezig met een grote stand om onder andere hun SPYDR Fang te promoten.

Fluence op GreenTech 2022

Fluence was ook de host in het Vision Theatre iets verderop van het paviljoen, van de panel discussie ‘Leading the Cannabis Industry into the Next Decade hosted by Fluence’.

Vision Theatre hosted by Fluence op GreenTech 2022

Een kleinere stand dichtbij was er voor Gavita, wat op zich verassend was gezien zij zich van de Nederlandse cannabismarkt hadden onttrokken.

Grenzend aan het Medicinal Cannabis Theatre had de Legal Cannabis Coalition (LCC) de ‘Greenhouse Experience’ opgebouwd in samenwerking met hun leden.

Op het gebied van voeding herkende ik Aptus, Plagron en Green House Feeding, alhoewel die laatste er niet echt stond met een duidelijk herkenbare stand waardoor ik er ook geen foto van heb gemaakt.

Wel van de Plagron stand met een herkenbaar gezicht: Hidde Siers sierde de stand. Met Hidde heb ik dan ook een praatje kunnen maken in het voorbijgaan. Dat was namelijk voor het laatst lang geleden, toen hij nog voor growshop Plantarium in Nijmegen werkte.

Plagron op GreenTech 2022

Een onbekende was Urban Gro, het op de NASDAQ genoteerde bedrijf dat nog niet zo lang geleden bekend maakte uit te breiden naar onder andere Nederland. Maar wat ze hier nu precies komen doen is me niet helemaal duidelijk geworden.

Urban Gro op GreenTech 2022

Bedrijven op de beurs vielen beetje tegen, panel discussies juist de moeite waard

En dat was het dan ook wel zo’n beetje op het gebied van de stands. We hadden op zich nog wel een interessant gesprek met de mensen van Cannabis Drying, maar daar hield het dan ook wel bij op. Het viel dan ook een beetje tegen met de stands, alhoewel ik er wel bij moet zeggen dat ik grote consumenten beurzen zoals Spannabis ben gewend.

Aanvankelijk dacht ik dan ook het meeste van mijn tijd bij de stands te verslijten en niet bij de panel discussies, maar het tegenovergestelde bleek waar. Die panel discussies leverden zowaar ook nieuwe, nog niet openbaar bekende informatie op.

Over de panel discussies zullen we (ik en/of Jef Martens) later ingaan, deze week of de volgende.

Cannabis Industrie Awards 2023