Wie zijn de 10 gelukkige aspirant telers voor het wietexperiment?

Dit kunnen we wel al bekend maken over de loting van het wietexperiment.

0
aanmelden wietproef wietexperiment etten-leur project c grow solutions experiment gesloten coffeeshopketen drachten
- Advertentie -

Het is inmiddels na 22:00 op 3 december, en we komen tot een lijstje van 6 bevestigde namen, met nog een zevende waar vrij weinig over is bekend, die als aspirant teler in de top 10 zouden zijn geëindigd zijn van de wietproef loting en daarmee door zijn om deel te nemen aan het wietexperiment. Ook wel bekend als Experiment Gesloten Coffeeshopketen.

Update, 5 juni: 2 (Linsboer B.V. / The Plug en Cookies) van de 10 telers wietexperiment zijn toegewezen na BIBOB, 4 op korte termijn

Update 17 juni: Cannamax in Lingewaard derde bevestigde teler Experiment Gesloten Coffeeshopketen

De lijst over de bevestigde aspirant telers voor het wietexperiment die in handen is van de redactie is samengesteld uit cannabisindustrie bronnen. Maar we hebben er voor gekozen om vandaag nog niet met de volledige lijst naar buiten te komen.

Update 12:00, 4 december: Deze 10 mogen een legale cannabis kwekerij opzetten voor het wietexperiment

Dit kunnen we wel al bekend maken over de loting van het wietexperiment

Een initiatief is er al openblijk mee naar buiten gekomen, dat is vooralsnog alleen QATI.

QATI

Op de website is te lezen over QATI: “Samen met ons team, de lokale en landelijke overheid, de coffeeshophouders en onze kennis- en ketenpartners is het onze missie om ons te ontwikkelen tot de beste en meest betrouwbare teler en leverancier van cannabis voor recreatief gebruik in Nederland. Dat doen we niet alleen. Bij de Q.A.T.I. Group hebben we de drive en kennis in huis om voor alle ketenpartners als professionele gesprekspartner te fungeren.”

Het werd bekend gemaakt door een van de initiatiefnemers van QATI, Jakob Zwinderman, op Twitter:

Verder liet Jakob Zwinderman doorschemeren dat zij lot 2 hebben bemachtigd.

De wachtlijst voor het wietexperiment

Stichting Joinus zou de eerste zijn op de wachtlijst met nummer 11. Stichting JOINus is een intiatief rondom de modelkwekers uit Bierum zoals ze ook wel bekend zijn, John en Ines.


Ook Vertice Industries staat op de wachtlijst.

Eerder werd al bekend dat Project C niet door de eerste selectie was gekomen. Ook een kortgeding mocht niet baten. Geen legale cannabis kwekerij dus.

Geen vrije markt

Stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod vatte het wietexperiment proces treffend samen.

Overigens bestaat de mogelijkheid nog dat na een reeks bezwaren de wietproef loting als ongeldig wordt verklaard. Meer kunnen we daar vooralsnog niet over melden. Zodra we dat wel hebben, zullen we het op deze website publiceren. De voorlopige lijst houden we nog een dagje vast en vullen we aan wanneer contacten daar klaar voor zijn en groen licht gegeven hebben. Wilt u zich melden? Neem dan contact op. Ook als u expliciet niet genoemd wilt worden!

Onze Twitter liveblog/draadje terug lezen van de afgelopen avond? Dat doe je via deze Tweet als beginpunt.