Overheid vraagt wietexperiment telers en coffeeshops via AmVB om consultatie

Omdat 'wenselijk gebleken om enkele eisen voor coffeeshophouders en aangewezen telers aan te passen of te verduidelijken'.

Redactiehttps://cannabisindustrie.nl
Dit artikel is geplaatst door de redactie van cannabisindustrie.nl
- Advertisement -
Dutch Passion

Gisteren, 12 juli, publiceerde de overheid op internetconsultatie.nl een algemene maatregel van bestuur (AMvB) om consultatie en feedback te krijgen omdat ‘wenselijk gebleken om enkele eisen voor coffeeshophouders en aangewezen telers aan te passen of te verduidelijken’.

Tweede AMvB Experiment Gesloten Coffeeshopketen

Het is alweer de tweede consultatie van de overheid op het gebied van het Experiment Gesloten Coffeeshopketen. Op 12 november 2018 werd bekend dat via de Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) individuen of organisaties konden reageren op het concept van het kabinet. Dat deden onder andere het Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod en 50 anderen.

Voor deze tweede wietexperiment AMvB kan er gereageerd worden op het ontwerpbesluit en de nota van toelichting, die beiden als PDF onderaan op de pagina zijn te vinden. Houd er rekening mee dat uw bijdrage openbaar online zal komen te staan.

voelt alsof de overheid op zoek is naar gratis consultatie

Daar wringt het ook een beetje: het voelt alsof de overheid op zoek is naar gratis consultatie. Daar is allicht ook goede reden voor, nu het wietexperiment voor onbepaalde tijd is uitgesteld. Wat niet echt kwam als een verassing, gezien de eerste twee telers van de tien Cookies en Linsboer B.V. (The Plug) nog maar net zijn bevestigd. Je kan zelf bedenken met een simpele berekening dat het toeleveren van de coffeeshops in september of oktober onmogelijk zou zijn. Vanwege de tijd dat het kost om tot de eerste oogst te komen, maar ook vanwege het bouwen en/of verbouwen.

Nog voordat er een zaadje in de grond gaat, moet er eerst worden gebouwd of verbouwd. Dat kost tijd, bijvoorbeeld voor de omgevingsvergunningsaanvraag.

Cannabis Industrie Awards 2021

Meer artikelen

Blijf cannabisindustrie.nl volgen

237VolgersVind ik leuk
702VolgersVolgen
529VolgersVolgen

Laatste cannabisindustrie nieuws

Cannabisindustrie.nl redactie

200 ARTIKELEN0 REACTIES
34 ARTIKELEN0 REACTIES
17 ARTIKELEN0 REACTIES
10 ARTIKELEN0 REACTIES