Wietexperiment Zürich ontvangt definitieve goedkeuring, start in augustus

De negen cannabisproducten met verschillende THC- en CBD-gehalten zullen naar verwachting vanaf augustus 2023 te koop zijn bij 21 leveringspunten.

0
Zwitserland legalisering regulering cannabis experiment meerderheid peiling
- Advertentie -

Het Federale Bureau voor Volksgezondheid in Zwitserland heeft goedkeuring verleend aan de studie “Züri Can – Cannabis with Responsibility” in Zürich. Het project, dat wordt uitgevoerd door de Psychiatrische Universiteitskliniek Zürich en de stad Zürich, zal onderzoek doen naar de effecten van cannabis op consumenten en de effecten van regulering op de markt. De goedkeuring van het bureau stelt de producenten in staat om te beginnen met de teelt van experimentwiet en consumenten kunnen zich nu aanmelden om deel te nemen aan het onderzoek aldus een vorige week verzonden gezamenlijk persbericht van de stad Zürich, de Universiteit van Zürich en de Psychiatrische Universiteitskliniek Zürich.

Goedkeuring van het Federale Bureau voor Volksgezondheid

In juni 2022 diende de Psychiatrische Universiteitskliniek Zürich, in samenwerking met de stad Zürich, een aanvraag in voor een studievergunning bij het Federale Bureau voor Volksgezondheid en de kantonnale ethische commissie.

De ethische commissie keurde de observationele studie goed sinds augustus 2022. De hangende goedkeuring van het bureau is nu ook verleend.

Andreas Hauri, gemeenteraadslid, verklaarde in het persbericht: “We zijn blij dat we eindelijk kunnen starten met ons wetenschappelijk onderbouwde cannabisonderzoek en zo een bijdrage kunnen leveren aan een modern drugsbeleid.”

Eerder zou namelijk Zürich de eerste stad worden in Zwitserland waar een experiment ging plaatsvinden, maar dat werd uitgesteld naar de eerste helft van 2023.

Teelt van experimentwiet

Met de verleende BAG-goedkeuring kunnen de twee producenten Pure Production AG en Swissextract beginnen met het kweken van de voor het onderzoek benodigde cannabisplanten. De eerste oogst wordt verwacht in juli 2023.

De studie-cannabis is afkomstig van binnenlandse biologische productie en tijdens de pilot worden negen cannabisproducten aangeboden, verschillend in THC- en CBD-gehalte. De producten zullen naar verwachting vanaf augustus 2023 te koop zijn bij 21 leveringspunten.

In tegenstelling tot cannabistoppen worden hasjproducten naar verwachting in de tweede helft van oktober 2023 beschikbaar vanwege de langere productietijd en complexere verwerking.

Teler Pure Proudction AG, liet weten in een reactie op LinkedIn:

We hebben groen licht gekregen van het Federaal Bureau voor Volksgezondheid FOPH om experimentwiet te produceren voor het pilotproject “Züri Can – Cannabis with Responsibility”.

Dit is de tweede pilotproef van cannabis in Zwitserland, die naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 van start gaat. De vergunning staat de productie toe van negen verschillende cannabisproducten met een variërend cannabinoïdegehalte uit binnenlandse bioproductie.

Pure Production AG, al producent van Europa’s eerste recreatieve THC, gaat nu cannabisplanten produceren voor de proef. Geïnteresseerden die in de stad Zürich wonen, meerderjarig zijn en regelmatig cannabis consumeren, kunnen zich nu registreren voor deelname aan het onderzoek.

Wij van Pure Holding AG zijn er trots op een belangrijke motor te zijn voor de regulering van de cannabisindustrie en de weg vrij te maken voor de wereldwijde sociale acceptatie en het veelzijdige gebruik van de cannabisplant.

Het bedrijf is namelijk ook een van de telers voor een vergelijkbaar experiment dat in februari eerder dit jaar is gestart in Basel.

Inschrijving voor deelnemers

Geïnteresseerden die in de stad Zürich wonen, meerderjarig zijn en regelmatig cannabis consumeren, kunnen zich nu registreren voor deelname aan het onderzoek. Deelnemers kunnen kiezen of ze hun cannabis willen halen bij een apotheek, een social club of via het drugsinformatiecentrum van de stad Zürich.

Bij de geplande start van de verkoop in augustus 2023 zullen naar verwachting in totaal 21 leveringspunten voor de experimentwiet beschikbaar zijn.

Voor meer informatie over deelnamevoorwaarden en beschikbaarheid van de leveringspunten, kunnen potentiële deelnemers terecht op de projectwebsite.