Aboutaleb: ‘Cannabis maakt dom omdat het je hersenpan klein maakt’

Volgens de burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb (PvdA) maakt cannabis je 'dom omdat het je hersenpan klein maakt'.

0
burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb PvdA over cannabis bij Op1
Screenshot uit Op1 van dinsdag 13 februari 2024.
- Advertentie -

Door een attente lezer werd ik er op gewezen dat de vertrekkende burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb (PvdA), weer eens domme dingen had gezegd over cannabis. Deze keer bij Op1 afgelopen 13 februari.

Aboutaleb toont eigen onwetendheid met uitspraken over cannabis

Het was niet zijn eerste keer dat hij domme dingen zei over cannabis, maar hij maakte het deze keer wel erg bont.

In een discussie over cocaïne naar aanleiding van de burgemeester zijn recente werkbezoeken aan Colombia en Ecuador zij hij op een gegeven moment het volgende:

“Jarenlang hebben we gedacht, cannabis is niet zo schadelijk. Ik werkte bij volksgezondheid. Samson wist er alles van. We weten: cannabis maakt dom.”

“Het is sterker geworden,” vulde presentator Charles Groenhuijsen aan.

“(…)Maar het spul maakt dom omdat het je hersenpan klein maakt(…)”

“Jongeren van 18 jaar kunnen het spul overal maken. Maar het spul maakt dom omdat het je hersenpan klein maakt. Je hersenen groeien tot je 25e levensjaar. We moeten ons herpakken. En het libertaire verhaal van het moet allemaal kunnen in Nederland, daar moeten we van terugkomen.”

Je zou verwachten dat na deze domme uitspraken iemand aan tafel daar iets tegenin zou brengen.

In de plaats daarvan moest de kijker het doen met “Een gulden middenweg zoeken we” en “Een mooi woord” en ging de aflevering weer verder.

Nieuwe PvdA/Groenlinks standpunt over cannabis?

Op Twitter vroeg Derrick Bergman, voorzitter van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod, zich dan ook af:

Onversneden reefer madness van de burgemeester van Rotterdam. Beschamende vertoning, gisteren bij Op 1. Is dit het PvdA/GroenLinks standpunt over cannabis, Frans Timmermans en Jesse Klaver? Dat “het spul je dom maakt omdat het je hersenpan kleiner maakt”?