Amerikaanse staat Connecticut start met verkoop legale recreatieve wiet

Connecticut legaliseerde cannabis in juni van 2021. Zes maanden later kon de verkoop van recreatieve cannabis beginnen.

0
Connecticut
- Advertentie -

Sinds gisteren is het voor meerdere cannabiswinkels in de Amerikaanse staat Connecticut, die voorheen alleen voor medicinale redenen mochten verkopen, toegestaan om ook voor recreatieve doeleinden cannabis te verkopen aan volwassenen.

“Ik ben trots op het harde werk dat ons team heeft verzet om het doel te bereiken om de verkoop voor volwassenen te openen in een veilige, goed gereguleerde markt”, aldus commissaris Michelle H. Seagull van de afdeling consumentenbescherming van Connecticut in een persbericht. “We weten dat veel mensen enthousiast zijn om deel te nemen aan deze markt, of het nu gaat om een bedrijf of een consument, en we moedigen volwassenen die ervoor kiezen om deze producten te kopen en te consumeren en om dit verantwoord te doen zodra de verkoop op 10 januari begint.”

“(…)we moedigen volwassenen die ervoor kiezen om deze producten te kopen en te consumeren en om dit verantwoord te doen(…)”

Na de stemming van de Social Equity Council op dinsdag hebben alle bestaande producenten van medicinale cannabis voldaan aan de vereisten voor een uitgebreide licentie waarmee ze zowel de markt voor cannabis voor volwassen gebruik als de markt voor medicinale cannabis kunnen bevoorraden. De wet vereist dat ten minste 250.000 vierkante meter aan kweek- en productieruimte in totaal moet worden goedgekeurd voor productie voor volwassen gebruik voordat de detailhandel kan beginnen bij erkende detailhandelaren, inclusief hybride detailhandelaren. Nu alle vier de producenten met succes zijn omgebouwd, is de drempel van 25.000 vierkante meter bereikt.

De verkoop is beperkt tot 7 gram cannabis toppen, of het equivalent daarvan, per transactie wanneer de markt opengaat. Transactielimieten zullen in de loop van de tijd worden herzien en zijn van kracht om ervoor te zorgen dat bedrijven voldoende aanbod kunnen behouden voor zowel volwassen consumenten als medicinale cannabis patiënten. Patiënten in het medicinale cannabis programma mogen maximaal 150 gram per maand kopen.

De verschillende soorten producten kunnen samen worden gekocht tot een totaal van 7 gram cannabistoppen of het equivalent daarvan per transactie. Voorbeelden van hoe 7 gram of het equivalent daarvan eruit zou kunnen zien, zijn:

  • Tot 7 voorgerolde joints van 1 gram per stuk of 14 voorgerolde joints van 0,5 gram per stuk. Of elke combinatie tot 7 gram in totaal.
  • Twee tot vier vape-cartridges, verkrijgbaar in de maten 0,5 ml en 1 ml.
  • Edibles variëren per type en grootte. Een brownie of koekje van standaardformaat kan het equivalent zijn van 0,08 gram wiet. Een eetbare portie mag niet meer dan 5 milligram THC bevatten.
  • Een combinatie van verschillende productsoorten die samen niet meer dan 7 gram bedragen.

Op tien januari kon je bij 10 winkels terecht, met meer winkels die spoedig zullen volgen. In Connecticut wonen zo’n 3,6 miljoen mensen.

Start verkoop na zes maanden, eerder al gratie verleend

Connecticut legaliseerde cannabis in juni van 2021. In december verleende de gouverneur gratie door het strafblad van mensen te schrappen met een veroordeling daarop voor het bezit van cannabis, nadat eerder Biden het goede voorbeeld had gegeven op federaal niveau en gouverneurs in de verschillende staten werd opgeroepen hetzelfde te doen op staatsniveau. Ook in Oregon werden de strafbladen al geschrapt.

Sinds 3 februari 2022 staan 37 staten, drie territoria en het District of Columbia het medische gebruik van cannabisproducten toe in de Verenigde Staten.

Cannabis Industrie Awards 2023