Wietproef teler Fyta toont eerste foto’s van geproduceerde wiet en hasj

De beelden van Fyta zijn historisch te noemen, want het zijn de eerste beelden van wiet en hasj geproduceerd door een wietexperiment teler.

0
Fyta eerste foto hasj wietexperiment
Foto via Twitter
- Advertentie -

Dankzij een Tweet van stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod kwam ons eerder deze maand op de radar dat Fyta Group, een van de telers uit het wietexperiment, via hun sociale media kanalen (Facebook, Twitter en Instagram) gedetailleerde beelden hebben getoond van hun geproduceerde wiet en hasj.

Na een aanvankelijke ‘coming soon’ Tweet (ik houd het even bij Twitter, maar dezelfde posts werden ook op Facebook en Instagram gedaan), werd bovenstaande Tweet geplaatst waarin ze uitleggen op hun sociale media ‘informatie over onze producten, onderzoek & ontwikkeling en faciliteiten’ te publiceren.

Dit zijn de eerste beelden van wiet en hasj geproduceerd door wietexperiment teler Fyta

Zo zijn er al foto’s van wiet te zien zoals in de Tweet hieronder.

Maar ook van hasj.

En andere soorten wiet, met ook een close-up.

En een foto van levende planten dichtbij.

Historische beelden van de eerste wietproef wiet en hasj

De publicaties zijn bijzonder te noemen, want het is de eerste keer dat er beelden worden getoond van wiet en hasj die is geproduceerd door een van de aangewezen telers uit het Experiment gesloten coffeeshopketen.

Wel hebben ook andere telers al sociale media aangemaakt, maar zijn er zover wij weten nog geen officiële beelden naar buiten gekomen met vergelijkbare inhoud.

Dat Fyta de eerste is met het tonen van beelden, is niet zo heel verwonderlijk. Het bedrijf is als enige al zo ver dat het kan beginnen met het leveren aan de deelnemende coffeeshops uit de tien gemeenten (een elfde gemeente zal worden toegevoegd, daarvoor is een wetsvoorstel ingediend). Dat werd eerder in november aangetoond in een Nieuwsuur reportage. Later bleek dat het bedrijf bij iedere maand uitstel een half miljoen euro verliest.

Fyta heeft er dan ook baat bij dat er zo snel mogelijk wordt gestart.

De burgemeesters van Breda en Tilburg hebben dan ook aangegeven dit graag zo snel mogelijk te gaan doen, met een vervroeging van de aanloopfase. Begin december vorig jaar hebben de ministers in een brief aangegeven dit te gaan onderzoeken.