Blowende coffeeshop beveiliger in ongelijk gesteld door Raad van State

Eerdere incidenten mogen betrokken worden en de blowende coffeeshop beveiliger is 'onbetrouwbaar' oordeelde de Raad van State.

0
Raad van State
- Advertentie -

De Raad van State heeft afgelopen woensdag de kant van de korpschef van Groningen gekozen in een zaak met een blowende coffeeshop beveiliger wiens beveiligerspas was ingetrokken laat het Dagblad van het Noorden weten.

Eerdere incidenten mogen betrokken worden, blowende coffeeshop beveiliger ‘onbetrouwbaar’ volgens Raad van State

De leerling-beveiliger werd tweemaal betrapt door middel van een speekseltest in 2020 en in 2018. In 2018 werkte hij echter nog niet als beveiliger.

De eerdere zaak kwam niet voor de rechter, maar de zaak uit 2020 wel. Toen kreeg hij een voorwaardelijke boete van 500 euro. Daar is hij in hoger beroep tegen gegaan.

Zijn advocaat gaf toe dat hij wat had gerookt. Hij beargumenteerde dat de veroordeling uit 2020 niet gebruikt mocht worden omdat er nog een hoger beroep nog loopt. Ook is de speekseltest niet betrouwbaar genoeg volgens de advocaat.

Maar de Raad van State oordeelde dat de korpschef wel degelijk alle incidenten erbij mag betrekken. En dat beveiligers betrouwbaar moeten zijn en daar heeft de Raad van State zo zijn twijfel over bij de persoon in kwestie.

Als gevolg raakte de beveilier zijn stageplaats kwijt en kwam in een uitkering terecht. Inmiddels heeft hij ergens een bureaubaan meldt het Dagblad van het Noorden en kan hij pas vier jaar na de veroordeling opnieuw een aanvraag indienen voor een beveiligerspas.

De uitspraak van de Raad van State is nog niet gepubliceerd online op hun website. Mocht die wel zijn gepubliceerd, zullen we dit artikelen updaten.