British American Tobacco investeert $56,8 miljoen in Charlotte’s Web

De investering van British American Tobacco in Charlotte's Web is niet de eerste van de tabaksgigant in de cannabisindustrie. Eerder investeerde het ook al in het Duitse Sanity Group en 147 miljoen euro in cannabis kweker Organigram.

0
Charlotte's Web
- Advertentie -

Charlotte’s Web Holdings, Inc., je misschien bekend van Sanjay Gupta’s WEED documentaires op CNN, kondigde eerder deze week in een persbericht een investering van $ 56,8 miljoen aan van een dochteronderneming van British American Tobacco (BAT).

De investering van BAT is gedaan via een converteerbare obligatielening voor een bedrag van $ 56,8 miljoen. De obligatie is momenteel converteerbaar in een minderheidsbelang in Charlotte’s Web van ongeveer 19,9% en is converteerbaar naar goeddunken van BAT.

Jacques Tortoroli, CEO van Charlotte’s Web ze in het persbericht: “Deze investering zal Charlotte’s Web voorzien van financiering waarvan we verwachten dat deze zal helpen om dieper en breder onderzoek en ontwikkeling te ontsluiten, wat essentieel is voor onze voortdurende innovatie, wereldwijde voetafdruk en de vooruitgang van onze intellectuele eigendomsportefeuille.”

“De aantrekkingskracht van Charlotte’s Web is ons duidelijk(…)”

Kingsley Wheaton, Chief Growth Officer bij BAT, reageerde in het persbericht: “De aantrekkingskracht van Charlotte’s Web is ons duidelijk: een breed portfolio van hoogwaardige producten, een sterke merkwaarde, een uitgebreide aanwezigheid in de detailhandel en een robuust B2C e-commerceplatform dat een loyale Amerikaanse consumentenbestand en een staat van dienst van diepgaand wetenschappelijk onderzoek.”

De investering zorgt voor een aanzienlijke liquiditeit tegen aantrekkelijke kapitaalkosten voor Charlotte’s Web. Na afronding van deze investering zal Charlotte’s Web beschikken over pro forma contanten en kortetermijninvesteringen van ongeveer $ 65 miljoen.

Eerder deze maand ging het bedrijf ook al een strategische samenwerking aan met Tilray in Canada, zo maakte het bedrijf bekend in een persbericht.

Niet de eerste investering van British American Tobacco in de cannabisindustrie

De investering van British American Tobacco in Charlotte’s Web is niet de eerste van de tabaksgigant in de cannabisindustrie. Eerder investeerde het ook al in het Duitse Sanity Group en 147 miljoen euro in cannabis kweker Organigram.

Met het toetreden van ‘Big Tobacco’ aan de cannabisindustrie is dan ook de vraag of er schadelijke bedrijfspraktijken aan de horizon liggen.