Canadese Segra sluit overeenkomst met Portugese Galaxiavertical voor stekken

Canadese Segra International gaat Galaxiavertical in Portugal ondersteunen met een terugkerende levering van cannabiscultivars in de vorm van weefselkweekplantjes die worden gebruikt voor de klonale vermeerdering van stekken van de eerste generatie.

0
Portugal industriële hennep Clever Leaves
- Advertentie -

Segra International Corp, een Canadees landbouwtechnologiebedrijf, kondigde vorige week in een persbericht een kwekerijovereenkomst aan met Galaxiavertical, een in Portugal gevestigde cannabiskwekerij die zich richt op de hoogwaardige levering van cannabisstekken.

Canadese weefselkweekplantjes naar Portugal

In het kader van deze overeenkomst zal Segra Galaxia ondersteunen met een terugkerende levering van premium cannabiscultivars in de vorm van een schone voorraad weefselkweekplantjes die worden gebruikt voor de klonale vermeerdering van stekken van de eerste generatie.

Galaxia nu toegang tot een selectie van cultivars uit Segra’s uitgebreide genetische portfolio

Galaxia zal krachtige cannabisgenetica leveren aan de medicinale cannabis industrie. Met deze overeenkomst heeft Galaxia nu toegang tot een selectie van cultivars uit Segra’s uitgebreide genetische portfolio om te distribueren naar kwekers in Portugal. Doorlopende verfrissingen van deze cultivars, en andere beschikbare cultivars van Segra, zullen direct van weefselkweekplantjes aan Galaxia worden geleverd om als moederplanten te worden gebruikt. Dit stelt Galaxia in staat om op schaal te produceren van krachtige stekken van de 1e generatie die een premium plantaardig product zullen bieden aan hun teeltpartners.

Reactie management Segra International en Galaxiavertical

“Terwijl de Portugese cannabismarkt blijft groeien, hebben telers in de regio moeite met het vinden van hoogwaardige startgenetica voor hun grootschalige operaties”, zegt Jamie Blundell in het persbericht, Chief Executive Officer van Segra. “Veel telers in Portugal hebben cannabisgenetica geïmporteerd in de vorm van zaad, wat resulteert in niet-uniforme productiegewassen en het kost veel tijd om gewenste fenotypes te selecteren die later zouden worden gebruikt voor klonale vermeerdering. Door dit distributiepartnerschap zal Segra om Galaxia in staat te stellen het tijdrovende proces van fenotypeselectie uit zaad in wezen over te slaan en meteen te beginnen met vermeerdering van klonale weefselkweekplanten van bewezen cultivars. We zijn verheugd om met Galaxia samen te werken om hen te helpen deze markt te bedienen door hoogwaardige cannabisproducten efficiënt.”

“(…)streven de belangrijkste leverancier van hoogwaardige cannabisgenetica te worden(…)”

Dr. Chris Murray, hoofd productie van Galaxia, voegde toe aan het persbericht: “De onlangs met Segra ondertekende distributiepartnerschapsovereenkomst is een zeer opwindende mijlpaal voor Galaxia, aangezien we ernaar streven de belangrijkste leverancier van hoogwaardige cannabisgenetica te worden voor grootschalige gelicentieerde teeltactiviteiten in Portugal. De overeenkomst stelt Galaxia in staat toegang te krijgen tot hoogwaardige, schone weefselkweekplantjes uit Segra’s uitgebreide genetische portfolio van 1e generatie stekken in onze fabriek in Benavente, Portugal. Met dit aanbod bevindt Galaxia zich in de unieke positie om een ​​groeiende markt betrouwbaar te kunnen bedienen. Ons vermogen om kwekers met een vergunning een assortiment stekken van de eerste generatie te leveren, aangepast aan de Portugese omgeving, terwijl we een hoge mate van zekerheid bieden dat stekken vrij zijn van plagen, virussen en een hoge mate van ziekteresistentie hebben, zal het risico van licenties aanzienlijk verminderen werkzaamheden van de telers.”