Cannabis legalisatie beweging in VS ongekend succesvol in 2021

Er zijn namelijk in 2021 meer dan 50 wetten aangenomen die het cannabisbeleid liberaliseren in meer dan 25 staten.

0
Canopy Growth CEO legale cannabis verkoop maine nebraska Amerikaanse verkiezingen cannabis legalisatie amerikaanse congres more act georgia
- Advertentie -

Politici in de Verenigde Staten hebben in 2021 meer dan 50 wetten aangenomen die het cannabisbeleid liberaliseren in meer dan 25 staten, volgens een rapport dat afgelopen maandag is verschenen door de National Organization of the Reform of Marijuana Laws (NORML).

2021 is een succesjaar gebleken voor de cannabis legaliseringsbeweging in de Verenigde Staten

“De staatswetgevers hebben dit jaar ongekende stappen gezet om de wetten op het verbod op cannabis op te heffen en hulp te bieden aan de miljoenen Amerikanen die als gevolg hiervan hebben geleden”, zei NORML’s adjunct-directeur Paul Armentano.

de Overwinningen markeren een significante verandering ten opzichte van de afgelopen jaren

Met name wetgevers in vijf staten – Connecticut, New Jersey, New Mexico, New York en Virginia – hebben wetten aangenomen die het bezit van cannabis voor volwassenen legaliseren en de retail-cannabismarkten reguleren. Deze overwinningen op het gebied van wetgeving markeren een significante verandering ten opzichte van de afgelopen jaren, toen soortgelijke wetten voornamelijk via burgerinitiatieven tot stand kwamen en niet door wetgevende maatregelen. In totaal hebben 18 staten – die bijna de helft van de Amerikaanse bevolking uitmaken – nu wetten in de boeken die de productie van cannabis voor volwassenen en de verkoop in de detailhandel reguleren.

Veel staten hebben ook maatregelen genomen om het schrappen of verzegelingen van eerdere veroordelingen voor cannabis te vergemakkelijken. In de afgelopen maanden hebben staatsfunctionarissen naar schatting 2,2 miljoen cannabis-veroordelingen doen schrappen.

Talloze staten hebben in 2021 ook wetgeving aangenomen die de toegang tot medicinale cannabis verruimde en een grotere diversiteit onder cannabisbedrijven met een vergunning aanmoedigde.

“Nu we het wetgevende kalenderjaar 2022 en de verkiezingen van november volgend jaar naderen, is het belangrijk voor wetgevers van alle politieke overtuigingen om te erkennen dat pleiten voor hervormingen van het cannabisbeleid een politieke kans is, geen politieke verplichting”, zei Paul Armentano van NORML. “Dit beleid is populair onder kiezers, ongeacht de politieke partij.”