Na New Jersey, NY en Connecticut is cannabis legalisering in Rhode Island ook bijna rond

"Cannabis legalisatie is een monumentale verschuiving in het overheidsbeleid die in feite een nieuwe economie creëert", zei senator Miller.

0
cannabis ondernemer
- Advertentie -

Het gaat rap in de Verenigde Staten met de cannabis legalisering in de verschillende staten. Bijna iedere week is er wel iets van nieuws tegenwoordig. Dat was tien jaar geleden wel anders. Deze week werd bekend dat het ook in Rhode Island bijna rond is.

Senaat Rhode Island akkoord met cannabis legalisering

De Senaat van Rhode Island keurde eerder deze week wetgeving goed om cannabis te legaliseren.

Op verzoek van de voorzitter van de senaat Dominick J. Ruggerio afgelopen herfst, hebben senator Miller en senaatsleider Michael J. McCaffrey gewerkt aan het opstellen van wetgeving die een uitgebreide belasting- en regelgevingsstructuur creëert om cannabis te legaliseren.

“Cannabislegalisatie is een monumentale verschuiving in het overheidsbeleid die in feite een nieuwe economie creëert(…)”

Het wetsvoorstel, 2021-S-568A, creëert een Cannabis Control Commission om toezicht te houden op een concurrerende en toegankelijke licentiestructuur die belastinginkomsten zou genereren via de staatsbelasting, een speciale verkoopbelasting op cannabis en een lokale omzetbelasting die wordt teruggegeven aan de gemeenschap waar het verkooppunt zich heeft voorgedaan.

“Cannabis legalisatie is een monumentale verschuiving in het overheidsbeleid die in feite een nieuwe economie creëert”, zei senator Miller in het persbericht, die ook voorzitter is van de Senaatscommissie voor gezondheid en menselijke diensten. “We willen ervoor zorgen dat zoveel mogelijk Rhode Islanders de kans krijgen om deel te nemen aan deze nieuwe economie. Daarom stellen we lage, getrapte licentievergoedingen vast en pleiten we ook voor de oprichting van een Cannabis Equity Fund om individuen te helpen die direct en indirect zijn getroffen door ons eerdere verbodsbeleid.”

Senaatsvoorzitter wil nog dit jaar cannabis legaliseren

Senaatsvoorzitter Dominick Ruggerio (D) zei dinsdag in een persbericht dat hij met de gouverneur en het Huis van Afgevaardigden wil samenwerken om de hervorming dit jaar door te voeren:

“(…)Hoe langer we wachten om een cannabismarkt te openen, hoe verder we achterop raken(…)”

“Onder de status-quo, met cannabis direct beschikbaar, moet Rhode Island alle maatschappelijke kosten aanpakken, maar we hebben geen regelgevend kader en geen bijbehorende inkomstenstroom. Hoe langer we wachten om een cannabismarkt te openen, hoe verder we achterop raken vanuit een competitief standpunt”, zei hij.

“Ik moedig onze partners in de regering aan om met ons samen te werken om deze noodzakelijke wetgeving over de doellijn te brengen.”

Legalisering van cannabis gaat nu vooral rap in het noord-oosten van Amerika

Waar het eerst vooral het westen van Amerika was wat aan het legaliseren was, gaat het nu erg rap in het oosten. En dan voornamelijk het noord-oosten. Rhode Island is een wat kleinere staat, dichtbij New Jersey, New York en Connecticut die allemaal recentelijk cannabis hebben gelegaliseerd. Eerder legaliseerden het nabijgelegen Massachusetts en Vermont ook al.

Rhode Island zegt je misschien verder niets, maar fun fact: Quahog is een fictieve stad in Newport County, Rhode Island, waar de geanimeerde televisiekomedie Family Guy zich afspeelt.