Coffeeshop Caza in Tilburg blijft langer gesloten door slechte bouwkundige staat van pand

Coffeeshop Caza in Tilburg moet langer gesloten blijven. Dit keer niet door een aanslag, maar door de slechte bouwkundige staat van het pand.

0
coffeeshoptoerisme rijvaardigheid cbd thc speekseltest ict-problemen wietexperiment wietproef
- Advertentie -

De coffeeshop Caza aan de Gasthuisring in Tilburg is dinsdag met spoedeisende bestuursdwang gesloten. Het pand is verzegeld omdat het volgens de gemeente Tilburg niet veilig is om te gebruiken vanwege de slechte bouwkundige staat. “Dit is door een eigen controle en een extern adviseur vastgesteld,” aldus een woordvoerster van de gemeente aan het Brabants Dagblad.

De eigenaar van het pand heeft een week de tijd gekregen om een plan van aanpak te presenteren. Vervolgens moeten de noodzakelijke werkzaamheden binnen drie weken uitgevoerd worden. Gebeurt dat niet, dan zal de gemeente ingrijpen en de kosten verhalen op de eigenaar. De woordvoerster benadrukte dat er geen bouwkundig gevaar is voor de aanpalende panden.

Voortdurende veiligheidsproblemen rondom Caza

Burgemeester Weterings en de politie brachten half april nog een bezoek aan de buurt naar aanleiding van de reeks aanslagen op de coffeeshop. Tot nu toe zijn er acht aanvallen geweest, variërend van een handgranaat tot beschietingen en explosieven. Deze incidenten hebben geleid tot meerdere tijdelijke sluitingen van Caza en hebben de ruime omgeving van de Gasthuisring tot een half jaar als veiligheidsrisicogebied aangewezen. Dit geeft de politie de bevoegdheid om zonder directe aanleiding mensen te fouilleren.

De maatregelen waren steeds gericht op de exploitant van de coffeeshop. Hij kreeg meerdere tijdelijke sluitingen opgelegd door burgemeester Weterings. De laatste sluiting zou komende dinsdag, op 21 mei, aflopen, maar door de recente ontwikkelingen zal de ondernemer zijn deuren langer gesloten moeten houden. “Dit is dramatisch,” zei de advocaat van de ondernemer tegen het Brabants Dagblad. “Hij kan hier niets aan doen, het besluit richt zich op de pandeigenaar.”

Arrestaties en veiligheid in de buurt

In het kader van de aanslagen zijn vorige maand een 15-jarige jongen uit Tilburg, een 16-jarige jongen uit Coevorden en een 19-jarige Amsterdammer gearresteerd. Volgens het Brabants Dagblad zit het drietal nog steeds vast.