Column: Gweedo over zijn HomeGrown Cup ‘Home’ Edition deelname

In zijn eerste column van 2021 bespreekt Gweedo zijn deelname aan de HomeGrown Cup 2020: Home Edition.

0
homegrowncup
- Advertentie -

2020, wat een jaar! Ik had mij zo verheugd op de cannabisevenementen die voor afgelopen jaar waren aangekondigd. Stuk voor stuk werden ze afgelast. Evenementen die vroeg in het jaar gepland stonden, hadden nog de hoop later in het jaar alsnog door te kunnen gaan, maar tevergeefs. Het doorgaan van de HomeGrown Cup kwam hierdoor ook in gevaar, zeker toen er een tweede lockdown werd aangekondigd.

HomeGrown Cup 2020 ‘Home Edition’

Beetje maffe gedachte, dat het bijeen laten komen van een groep mensen gevaarlijker is dan de stash die de blowende growers bij zich hebben om deel te nemen aan de cup. Dus de organisatie stond voor een groot dilemma, cancelen óf doorgaan in een geheel andere vorm. Zo is de ‘Home Edition’ ontstaan.

De cup werd verdeeld over drie dagen, van 18 tot en met 20 december.

De cup werd verdeeld over drie dagen, van 18 tot en met 20 december. In plaats van bij elkaar komen, konden we nu de samples op 18 december inleveren op een aangegeven adres. Eerder hadden we al de HomeGrown Cup verpakkingen voor de samples opgestuurd gekregen.

Mij zat ook het tegen door een migraine-aanval in de ochtend van de dag dat de samples ingeleverd moesten worden. Gelukkig is er cannabis! Hierdoor kon ik het voor elkaar krijgen om mijn bed uit te komen, maar was in deze staat te stoned om anderhalf uur te moeten rijden om de samples in te leveren en dan nog terug. De redding kwam van mijn lieve vrouw die mij heen en terug gereden heeft, zonder haar voor mij geen cup. Aangekomen bij het afleverpunt kwam ik enkele bekenden tegen. Altijd leuk om elkaar weer eens in het echt te ontmoeten. We zouden vanwege de omstandigheden niet blijven hangen, maar de organisatie had het erg druk met de innames, dus was er wel even tijd voor een praatje.

Op 19 december konden de test-samples worden opgehaald. Na een nacht slapen ging het weer wat beter met de migraine en ik kon ditmaal zelf rijden en heb mijn zoon (14) mee genomen. Onderweg hebben we ons goed geamuseerd en hij zorgde voor de muziek. Op de terugweg hebben we onszelf getrakteerd op een hamburgermenu uit de “drive-in”. Je moet er toch wat van maken in deze lockdown.

15 verschillende wietjes jureren in de Mostly Indica Outdoor categorie

Thuis aangekomen met de samples en een zak met goodies, kon ik beginnen aan mijn jurering. Al ver van te voren had ik mij voorzien van allerlei lekkernijen om de cup zo comfortabel mogelijk te maken. Ook de organisatie had hier al rijkelijk in voorzien met snacks, fruit en energiedrankjes. In de keuken had ik de gekregen HomeGrown Cup poster opgehangen, dit was mijn “test-area“. Met het petje op uit de goodie-bag en het HomeGrown Cup T-shirt aangetrokken, ben ik van start gegaan.

Nu mag ik zelf wel zeggen dat ik wel wat gewend ben, maar 15 joints roken en dan nog het onderscheid kunnen beoordelen, is een ander verhaal

Zelf kwam ik uit voor de categorie Mostly Indica Outdoor. Vergeleken met een indoor categorie iets minder deelnemers, dus hoefde ik maar 15 joints te testen. Nu mag ik zelf wel zeggen dat ik wel wat gewend ben, maar 15 joints roken en dan nog het onderscheid kunnen beoordelen, is een ander verhaal. Ik had alle joints identiek gedraaid, de hoeveelheid afgewogen en dezelfde soort vloei gebruikt. Voor het aansteken nog een paar keer droog testen voor de extra smaakbeleving en het sticky ongeveer voor de helft opgerookt. Zo heb ik alle soortjes beoordeeld op hoe het eruit ziet, hoe de geur is, hoe het smaakt en hoe het brand.

Zondagochtend heb ik de andere helften opgerookt en de test van achter naar voren gedaan. De resultaten kwamen overeen en ik heb zo mijn jurering online ingediend. Deze keer waren er weer verbluffende samples bij, niet alleen in de top drie maar er waren ook andere die zeer lekker waren. En mijn eigen niet commerciële Original Gweedo Autoflower (IO-04) inzending vond ik zelf nog niet zo slecht.

Big shout out naar de organisatie om het dit jaar mogelijk te maken en growers een podium te geven

Deelnemen voor de winst deed ik niet, het deelnemen alleen al is een ervaring. Het bekend maken van de winnaars via Instagram of de deelname op het Discord kanaal was ook een groot deel van de beleving. Net als de reacties van andere deelnemers. Zo heb ik alweer een hoop Instagram-vrienden erbij gekregen.

Ondanks het huisarrest hebben ze het toch maar weer voor elkaar gekregen!

Ja, een big shout out naar de organisatie om het dit jaar mogelijk te maken en growers een podium te geven. Ondanks het huisarrest hebben ze het toch maar weer voor elkaar gekregen! Ik heb een super goed weekend gehad! Het begon voor mij wat minder, maar uiteindelijk was het voor mij een vreugde om dit shit jaar af te sluiten met goeie shit.

Gelukkig nieuwjaar iedereen! En veel cannabis gewenst voor 2021, dan komt het met het geluk, de liefde en de gezondheid wel goed. Vermenigvuldig twintig maar eens met eenentwintig……

Gweedo is een cannabis liefhebber, kweker, sympathisant van stichting VOC Nederland, en te volgen via Instagram op @g_weedoKlik hier voor eerdere columns van Gweedo.